Ο Μπάιντεν προειδοποιεί για αύξηση των θανάτων της πανδημίας αν δεν συνεργαστεί ο Τραμπ

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί για αύξηση των θανάτων της πανδημίας αν δεν συνεργαστεί ο Τραμπ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Με τα κρούσματα κορονοϊού να φτάνουν τα 11 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος του Κάμαλα Χάρις αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της ομιλίας τους για την οικονομία στην πανδημία του κορονοϊού.

Μιλώντας από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, το αρχηγείο της καμπάνιας του, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε "μεγάλη είδηση" ότι τα εμβόλια από δύο εταιρείες - τη Moderna και την Pfizer - έχουν δείξει αποτελεσματικότητα "άνω του 90%" κατά τη διάρκεια πρόσφατων δοκιμών.

"Το εμβόλιο και ο εμβολιασμός, ωστόσο, είναι δύο διαφορετικά πράγματα", πρόσθεσε. 

Ο Μπάιντεν  τόνισε ότι οι επικεφαλής επιχειρήσεων και εργατικών συνδικάτων με τους οποίους μίλησε σήμερα συμφώνησαν ότι "όσο πιο γρήγορα" η ομάδα του αποκτήσει πρόσβαση στο σχέδιο διανομής εμβολίων της κυβέρνησης Τραμπ "τόσο η μετάβαση θα προχωρήσει πιο ομαλά".

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις προσπάθειες του Τραμπ να μπλοκάρει τη μετάβαση, ο Μπάιντεν είπε "Πώς εμβολιάζουμε πάνω από 300 εκατομμύρια Αμερικανούς; Είναι μια τεράστια, τεράστια, τεράστια δέσμευση. Αν πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό, μας αφήνει πίσω από έναν μήνα ... Άρα είναι σημαντικό να υπάρχει συντονισμός τώρα", συνέχισε.

Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι το οικονομικό του σχέδιο θα δημιουργήσει "εκατομμύρια δουλειές με καλή αμοιβή" στη βιομηχανία, στον τομέα της τεχνολογίας και σε άλλους κλάδους.

"Δεν θα δοθεί κυβερνητικό συμβόλαιο σε εταιρείες που δεν κατασκευάζουν τα προϊόντα τους εδώ στην Αμερική", δήλωσε μεταξύ άλλων.