Ο Μπαχτσελί δώρισε στον Ερντογάν χάρτη με τον «τουρκικό κόσμο», συμπεριλαμβανομένων της Θράκης και Κύπρου

Ο Μπαχτσελί δώρισε στον Ερντογάν χάρτη με τον «τουρκικό κόσμο», συμπεριλαμβανομένων της Θράκης και Κύπρου

Σε μια συμβολική κίνηση, που καταδεικνύει τις βλέψεις που επικρατούν στην τουρκική ηγεσία της χώρας προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος και κυβερνητικός εταίρος Μπαχτσελί ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ερντογάν δώρισε έναν χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται ο «τουρκικός κόσμος», μεταξύ αυτών  Θράκη και Κύπρος.

Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο ελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν για κατ’ ιδίαν συνομιλίες προκειμένου να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

Ερντογάν και Μπαχτσελί πόζαραν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, κρατώντας τον χάρτη των «τουρκικών περιοχών», που συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές στις οποίες ζουν μουσουλμάνοι και  η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στην Ρωσία, στα νότια Βαλκάνια κ.α.

Στην πλειοψηφία τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο Προεδρικό Μέγαρο και πως μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, δεν έγινε καμία δήλωση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ο Μπαχτσελί έφυγε κατευθείαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.