Ο Μεντβέντεφ στο... μέλλον του είδε τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Μεντβέντεφ στο... μέλλον του είδε τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε σχετικά εύκολα με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 6-4) τον Πιέρ – Ουζ Ερμπέρ και κατέκτησε το τουρνουά της Μασσαλίας, τον 10ο τίτλο ATP της καριέρας του. «Σφράγισε» έτσι την άνοδό του στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών στο τένις. Με την επιτυχία, ήρθαν και οι ερωτήσεις για το μέλλον.

Ο 25χρονος Ρώσος προσπαθώντας να προβλέψει τί θα συμβεί στα επόμενα χρόνια στην ελίτ του αθλήματος αναφέρθηκε και τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον οποίο ως τώρα είχε σημαντικές... μάχες εντός της πίστας, με τελευταία αυτή στα ημιτελικά του Open της Αυστραλίας. Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα L' Equipe, ερωτώμενος για το ποιους βλέπει να αποτελούν το top 5 του ανδρικού τένις σε μια 5ετία, απάντησε: «είναι δύσκολο να προβλέψεις γιατί κάθε χρόνο κάποιος καινούριος ξεπετάγεται. Οπως για παράδειγμα ο Καράτσεφ στην Αυστραλία. Ποιος θα μπορούσε να τον φανταστεί στα ημιτελικά του Open; Επειτα, νομίζω πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συνεχίσει. Είναι δυνατός και τον βλέπω να παίζει για τόσο καιρό όσο ο Φέντερερ. Για εκείνον, βέβαια, νομίζω πως σε πέντε χρόνια θα έχει σταματήσει. Από εκεί και πέρα, θα πω τον Ζβέρεφ, τον Τσιτσιπά, τον Τιμ και ελπίζω να είμαι κι εγώ». Από τους πέντε που ανέφερε, επί του παρόντος, ο Τζόκοβιτς είναι νο.1, ο ίδιος νο.2, ο Τιμ νο.4, ο Τσιτσιπάς νο.5 κι ο Ζβέρεφ νο.7.

Ο Μεντβέντεφ, δε, μπαίνει και στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του ενόψει του Roland-Garrros, του γαλλικού Open και δεύτερου Grand Slam της σεζόν που είναι προγραμματισμένο από τις 17 Μαΐου ως τις 6 Ιουνίου. Στο χώμα δεν τα πηγαίνει καλά ως τώρα, αλλά εμπνέεται από τις νίκες που έχει κάνει κόντρα σε τενίστες που τα πηγαίνουν καλά σ' αυτή την επιφάνεια – μεταξύ αυτών και μια επί του Τσιτσιπά, πριν δύο χρόνια. «Μπορώ να παίξω καλά, αλλά είναι η επιφάνεια που ταιριάζει λιγότερο στον τρόπο παιχνιδιού μου. Νιώθω, όμως, ικανός να νικήσω δυνατούς παίκτες σ' αυτό το τερέν», τόνισε. Το ότι έφτασε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης το 2019, ενώ την ίδια χρόνια ξεπέρασε στο Μόντε Κάρλο τόσο τον Τζόκοβιτς όσο και τον Τσιτσιπά, θεωρεί πως είναι... παράσημα.