Ο Μέμφις Ντεπάι δεν αλλάζει όνομα ούτε στη «μπλαουγκράνα» φανέλα του

Ο Μέμφις Ντεπάι δεν αλλάζει όνομα ούτε στη «μπλαουγκράνα» φανέλα του

Ηταν μία εικόνα από το μέλλον. Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Αυγούστου 2020 και ο σταρ της Λυών, Μέμφις Ντεπάι, ανάρτησε στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα Instagram μία φωτογραφία με τον γιο του, ώστε να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Το μάτι πολλών followers του Ολλανδού επιθετικού στράφηκε στη φανέλα της Μπαρτσελόνα που φορούσε ο κανακάρης του. Οι φήμες είχαν ήδη ακουστεί, ωστόσο ο 27χρονος φόρεσε και ο ίδιος τη φανέλα των Καταλανών στην τρίτη απόπειρά τους, έναν χρόνο αργότερα.

Το περασμένο φθινόπωρο, η Μπαρτσελόνα συμφώνησε να πληρώσει στη Λυών 25 εκατ. ευρώ, όμως δεν κατόρθωσε να χωρέσει τις αμοιβές του Μέμφις στο ανώτατο όριο μισθών της La Liga... Τον επόμενο Ιανουάριο ο κόουτς Ρόναλντ Κούμαν ζήτησε εκ νέου την απόκτησή του, όμως οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν τότε πρόεδρο ώστε να καταθέσει επίσημη προσφορά. Το Σάββατο (19/6), πάντως, η διοίκηση των «κυανέρυθρων» ανακοίνωσε την προσθήκη του Ολλανδού ως το 2023 κι εκείνος θα αλλάξει πάλι φανέλα, όχι όμως και όνομα στο πίσω μέρος της.

Ο πρώην παίκτης των Σπάρτα Ρότερνταμ, Αϊντχόφεν έχει εξηγήσει από τη μετεγγραφή του το 2015 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τότε σε ηλικία 21 ετών, γιατί προτιμά το «Μέμφις» από το «Ντεπάι». Το δεύτερο όνομα τού φέρνει στο μυαλό μόνο μελαγχολία και άσχημες αναμνήσεις. Επαναλαμβάνει έκτοτε πως έχει βαρεθεί να απαντά στον Τύπο για τον λόγο της επιλογής του και θυμίζει πως δεν θέλει να συνδέεται με το πατρικό επώνυμο, καθώς ο Ντένις Ντεπάι παράτησε την οικογένεια όταν ο Μέμφις ήταν μόλις τεσσάρων ετών...

Ο μπαμπάς Ντεπάι, πάντως, σε συνέντευξή του πριν από έξι χρόνια στην εφημερίδα «The Sun», αρνήθηκε ότι έχει απομακρυνθεί από τον γιο του και έδωσε την δική του εκδοχή της υπόθεσης. Αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο Μέμφις είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον νέο σύντροφο της πρώην συζύγου του... Ο νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν συγκινείται από τα λόγια του πατέρα του, επιμένει να μην τον δέχεται πίσω στη ζωή του και δεν επιθυμεί περισσότερη δημοσιότητα στο ζήτημα.

Ο Μέμφις Ντεπάι αφοσιώνεται για την ώρα στο Euro 2020 με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας, αν και η ομάδα του παίζει τη Δευτέρα (21/6) στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου έχοντας εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά. Οι «Οράνιε» έχουν επικρατήσει των Ουκρανίας και Αυστρίας και ο αγώνας με τη Βόρεια Μακεδονία (19:00) είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού και οι Σκοπιανοί έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο άλλο ματς του γκρουπ (19:00), μεταξύ Ουκρανίας – Αυστρίας. Οι δύο αντίπαλοι έχουν από 3β. και στους Ουκρανούς αρκεί και ισοπαλία για τη 2η θέση και την απευθείας πρόκριση. Η Αυστρία θέλει νίκη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα περιμένει τα άλλα αποτελέσματα, για πιθανή πρόκριση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 3ες.

Φινάλε τη Δευτέρα και στον 2ο όμιλο, με τα ματς (22:00) Φινλανδία (3β.) – Βέλγιο (6β.) και Ρωσία (3β.) – Δανία (0β.). Το Βέλγιο έχει προκριθεί και θέλει μία ισοπαλία για την πρωτιά. Η Φινλανδία προκρίνεται ως 2η με νίκη ή ισοπαλία και παράλληλα ήττα της Ρωσίας. Οι Ρώσοι θα είναι 2οι με νίκη ή ισοπαλία και μη νίκη της Φινλανδίας. Η Δανία έχει ελπίδες για 2η θέση, αν ωστόσο νικήσει και η Φινλανδία ηττηθεί από τους Βέλγους. Πάντως, σε αυτό το «σενάριο» (όπως και σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία Βελγίου, Ρωσίας και Φινλανδίας στους 6β.), όλα κριθούν στη διαφορά τερμάτων.