8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Bloomberg: Ο Μασκ δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί το Twitter με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Ο Μασκ δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί το Twitter με τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Twitter θα συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εάν ολοκληρώσει την προτεινόμενη εξαγορά του, παρά τα σχέδιά του να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο δίκτυο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο Μασκ εμφανίστηκε να συμφωνεί στην ιδέα να γίνουν οι αλγόριθμοι πιο διαφανείς και να απαιτηθεί από τις εταιρείες να έχουν συνεπείς κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των χρηστών από τις πλατφόρμες.

Και ο ίδιος ο Μπρετόν, αναφέρει το Bloomberg δήλωσε ότι αυτός και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συμφώνησαν σε όλα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι συναντήθηκε με τον Μασκ για να εξηγήσει τα λεπτότερα σημεία του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, έναν επικείμενο νόμο που επιβάλλει υψηλότερα πρότυπα ελέγχου περιεχομένου στις τεχνολογικές πλατφόρμες.

Σε ένα βίντεο με τους δύο άντρες, το οποίο ανάρτησε ο Μπρετόν στο Twitter, ο ευρωπαίος αξιωματούχος λέει ότι εξήγησε στον Μασκ τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μπρετόν και Μασκ δεν αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προβλέπει την επιβολή υψηλών προστίμων κατά εταιριών που δεν ελέγχουν το παράνομο περιεχόμενο αναρτήσεων.

Οι κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απαγορεύουν για παράδειγμα, διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά ή βασίζονται στη θρησκεία, στο φύλο, στην καταγωγή, αλλά και στις πολιτικές απόψεις.

Σύμφωνα με το CNN ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι το DSA «ταιριάζει αρκετά καλά» με τον τρόπο με τον οποίο ο Musk πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργούν οι πλατφόρμες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla (TSLA) και υποψήφιος ιδιοκτήτης του Twitter είπε ότι είναι «ακριβώς ευθυγραμμισμένος με [αυτό που] σκεφτόμαστε».

Παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την υποστήριξή του για τις νέες νομικές απαιτήσεις της Ευρώπης, ο Μασκ δεν φάνηκε να δεσμεύεται εκτενώς για τον έλεγχο περιεχομένου, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θέλει να υπάρχει «ελευθερία του λόγου» στο Twitter, αλλά έχει επίσης πει ότι σχεδιάζει η πλατφόρμα να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς και ότι εάν οι πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση διαφορετικούς κανόνες για τις πλατφόρμες, μπορούν να το κάνουν μέσω των νομοθετικών οργάνων τους.