Ο Μαδούρο έριξε στο μισό τις τιμές των προϊόντων - Χάος και ουρές στα σούπερ μάρκετ

Ο Μαδούρο έριξε στο μισό τις τιμές των προϊόντων - Χάος και ουρές στα σούπερ μάρκετ

Χιλιάδες κάτοικοι του Καράκας και πολλών μεγάλων πόλεων κατέκλεισαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ της χώρας αφού η κυβέρνηση του Μαδούρο ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να μειώσουν στο μισό τις τιμές των προϊόντων.

Οι απεγνωσμένοι πολίτες έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία να αγοράσουν φθηνότερα τρόφιμα καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις. Ο μεγάλος πληθωρισμός έχει οδηγήσει στην απόγνωση εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο διέταξε περισσότερα από 200 σούπερ μάρκετ να ρίξουν τις τιμές στα επίπεδα του περασμένου μήνα, μια αλλαγή υψίστης σημασίας σε μια χώρα όπου οι τιμές αλλάζουν καθημερινά λόγω του ταχύτερου στον κόσμο πληθωρισμού. 

Η είδηση των εκπτώσεων εξαπλώθηκε αστραπιαία και έτσι εκατοντάδες συναθροίστηκαν έξω από τα καταστήματα, πριν ακόμα αυτά ανοίξουν. Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο ανατολικό Καράκας παρέμενε κλειστό και οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες φωνάζοντας «Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!». Στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρχαν μεταξύ άλλων μωρά, συνταξιούχοι και παιδιά με αναπηρίες.

«Αυτή είναι η χειρότερη κυβέρνηση θέλουμε να φύγει ο Μαδούρο» δήλωσε ο Francisco Guaita, ένας ξυλουργός που βρισκόταν στην ατελείωτη ουρά και ήλπιζε να βρει τρόφιμα για τα τρία του παιδιά. 

πηγή: skai.gr