Διαφθορά στην ΕΛΑΣ: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» όλους τους επίορκους αστυνομικούς

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» όλους τους επίορκους αστυνομικούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλώματος επίορκων αστυνομικών, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δίνει εντολή για να μεταφερθούν σε «ανενεργές» θέσεις, καθώς το μέλλον τους στην Αστυνομία διαγράφεται εξαιρετικά αμφίβολο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, οι επίορκοι αστυνομικοί φέρεται να είχαν σχέσεις, μεταξύ άλλων, με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, λεσχών και οίκων ανοχής. Πρόκειται για αστυνομικούς διευθυντές, υποδιευθυντές, αστυνόμους και υπαστυνόμους που υπηρετούσαν σε σημαντικά πόστα στην Ασφάλεια και σε άλλες κομβικές υπηρεσίες, οι οποίοι μπαίνουν ουσιαστικά στον «πάγο» μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στο άμεσο μέλλον η ηγεσία της ΕΛΑΣ θα έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο της δικογραφίας για τη συμμετοχή στελεχών της στο κύκλωμα, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την προκαταρκτική διοικητική εξέταση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων,

Όπως έχει κάνει γνωστό ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «κανένας διεφθαρμένος αστυνομικός δεν έχει θέση στο Σώμα».

Όσον αφορά τη λειτουργία του κυκλώματος, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανέφερε πως σε πρωταγωνιστικούς ρόλους βρέθηκαν διεφθαρμένοι αξιωματικοί, σεσημασμένοι παράνομοι που με το πέρασμα των χρόνων απέκτησαν πείρα και άκρες αρχικά στο παρακράτος και στη συνέχεια στα κέντρα εξουσίας, χρησιμοποιώντας ακόμα και βουλευτές.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο τζίρος του κυκλώματος διαφθοράς ανερχόταν στο ένα εκατ. ευρώ τον μήνα, από τα οποία 150.000 πήγαιναν για το «λάδωμα» διεφθαρμένων αστυνομικών και 100.000 ευρώ για τα πόστα-κλειδιά στην Αστυνομία, ενώ «καλύπτονταν» 350 οίκοι ανοχής, 250 στούντιο, 300 παράνομα καζίνο.