ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κρατικός μηχανισμός έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Ο κρατικός μηχανισμός έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Υπάρχει σχεδιασμός για κάθε ενδεχόμενο από την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο OPEN και επισήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα για αίτηση ιθαγένειας στους πρόσφυγες στα επτά -και όχι στα τρία χρόνια- ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «κάνουμε κάτι που είναι αυτονόητο και λογικό. Δεν μπορεί κάποιος που εισέρχεται παράνομα στη χώρα και παίρνει το καθεστώς πρόσφυγα και στα τρία χρόνια να γίνει Έλληνας ενώ ένας αλλοδαπός που έχει μπει νομίμως στην Ελληνική Δημοκρατία, να αποκτά το δικαίωμα να ζητήσει την ιθαγένεια σε επτά χρόνια».

«Το εξισώσαμε, γιατί αυτό ήταν το δίκαιο και λογικό και όποιοι μπαίνουν στη χώρα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση ιθαγένειας σε επτά χρόνια», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στη Βουλή, είπε ότι έχει πολύ μεγάλη αποδοχή από το σύνολο των δημάρχων και των περιφερειαρχών, γιατί λύνει βασικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που αφορούν όλους τους πολίτες.

Όπως εξήγησε, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «πρακτικά δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους να παίξουν έναν αναπτυξιακό ρόλο, με πολλά έργα που είναι διασφαλισμένα και με εξασφαλισμένους πόρους. Λύνουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών ώστε οι δήμοι να μπορούν να κάνουν γρήγορα μελέτες και να υλοποιούν τα έργα τους κι επίσης ξαναδίνουμε οντότητα στις υπηρεσίες δόμησης, τις παλιές πολεοδομίες ούτως ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι γιατί για εννέα χρόνια ο ένας δήμος εξυπηρετούσε μια πλειάδα δήμων γύρω του».

Αναφερόμενος στο θέμα των αδήλωτων τετραγωνικών, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι, εφόσον οι πολίτες κάνουν αυτές τις δηλώσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2020, απαλλάσσονται από τα πρόστιμα και τις ποινές και τα βάρη προηγουμένων ετών προς τους δήμους.

Σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αύριο στις 14:00 και θα μπορούν να κάνουν τη διόρθωση.