Ο κίνδυνος του αστικού καθωσπρεπισμού για την εγχώρια αριστερά

Ο κίνδυνος του αστικού καθωσπρεπισμού για την εγχώρια αριστερά

Οι κοινωνίες σε όλον τον  κόσμο, με την πανδημία του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ, υφίστανται βαθιές αλλαγές στις αντιλήψεις τους για την εξουσία κ το κράτος. Χώρες με ισχυρές κρατικές υποδομές ( Μεγάλη Βρετανία), πρότυπα κοινωνικά συστήματα (Σκανδιναβία), πανίσχυρες οικονομικά (Αμερική), πειθαρχημένο λαό (Γερμανία), λύγισαν κ αποδιοργανώθηκαν.

Οι πολιτικές τους ηγεσίες, αντί να κεφαλαιοποιήσουν την υποδομή που είχαν, με την διαχείριση τους, οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τους στον θάνατο.

Κλονίστηκε η παγιωμένη εμπιστοσύνη των λαών τους , στο κράτος κ στις υποδομές του.

Στην Ελλάδα, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Με την πολιτική διαχείριση την πανδημίας από την Κυβέρνηση,  δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, η εμπιστοσύνη του λαού, στο κράτος. Εμπιστοσύνη, με αστικά χαρακτηριστικά πίστης στην αστική δημοκρατία.

Αυτό, όταν πέρασε ο προσωπικός κίνδυνος, θορύβησε την εγχώρια αριστερά. Όταν το κράτος δεν είναι ιδιοκτησία τους, δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε. Όταν το κράτος δεν το νέμεται η αριστερά στην Ελλάδα, είναι αναξιόπιστο κ αντιλαϊκό.

Μέσα από την νομή του κράτους, θέριεψε το αυριανικό ΠΑΣΟΚ κ οι πανίσχυρες συντεχνίες, με το ΚΚΕ να κρατά αποστάσεις ασφαλείας, κ τον νεόκοπο ΣΥΡΙΖΑ να διαδέχεται ο,τι ξέβρασε το αστικιποιημένο κ ευρωπαϊκό πλέον, ΠΑΣΟΚ.

Η εμπιστοσύνη που επιδείξαμε όλοι στην επιστημονική κ πολιτική μας καθοδήγηση, είναι τεράστιο πρόβλημα για την αριστερά. Χάνει  έδαφος στην καλλιέργεια ανασφάλειας, αστάθειας, χάους κ αναρχίας, πάνω στα οποία επενδύει επιτυχώς διαχρονικά.

Χτίζονται πρότυπα, που τους χαλούν το σύμβολο του λαϊκού αγωνιστή. Η αποδόμηση του Σωτήρη Τσιόδρα, σε προσωπικό επίπεδο, στόχο έχει την καταρράκωση του λαοφιλούς προτύπου ενός εμπειρογνώμονα επιστήμονα. Έναν, έναν τους στοχοποιούν. Τον Νίκο Χαρδαλιά, που στιβαρά μας καθοδήγησε στην πίστη εφαρμογή κανόνων δημόσιας συμπεριφοράς.

Το Υπουργείο Υγείας , που μεθοδικά κ παράλληλα με τη τρέχουσα αντιμετώπιση, ετοίμασε τις υποδομές για το επερχόμενο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο.

Τους  οικονομικούς Υπουργούς, που μεθοδικά κ σταδιακά αντιμετωπίζουν με μέτρα ανακούφισης του πληττόμενους, κρατώντας αποθέματα για έναν βαρύ οικονομικά χειμώνα.

Την ταχύτητα ψηφιοποίησης του μεγαλύτερου εχθρού του λαού, της γραφειοκρατίας. Τον Πρωθυπουργό κ την ομάδα του, που με σχολαστική διαχείριση κ πολιτική ευαισθησία, οδήγησε την χώρα σε πιο ήρεμα νερά.

Όλοι αυτοί, είναι τα δημόσια πρόσωπα που μας διαπαιδαγωγούν σε νέα πρότυπα. Όλοι αυτοί, χαλάνε το αρρωστημένο αφήγημα της αριστεράς για άχρηστους αντιλαϊκούς ηγέτες. Οι κήνσορες που καλλιεργούν τον μύθο μιας ύποπτης, διαβλητής εξουσίας, χάνουν τους θεράποντες τους, το κοινό τους, κ ονομάζουν την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας κ έννομης τάξης, αστικό καθωσπρεπισμό.

Χάνουν κ τα ερείσματα τους εναντίον της επιχειρηματικότητας. Οι Έλληνες νοιώθουν ασφαλείς με την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν το θέλει η αριστερά. Θέλει να έχουμε ελλείψεις υλικού πρώτης ανάγκης, για να πετροβολάμε το κράτος. Η λεκτική ενθάρρυνση στους Έλληνες επιχειρηματίες από πλευράς Κυβέρνησης, μετατρέπεται σε σκάνδαλο, Συνωμοσία, διαπλοκή.

Σήμερα με τις μάσκες (καθαρά ιδιωτική επένδυση), αύριο με προϊόντα πρώτης ανάγκης (ιδιαίτερα ο, τι αφορά γεωργικό τομέα), θα διασύρουν κάθε επιχειρηματική προσπάθεια για την επάρκεια της εθνικής μας αγοράς.

Το ΚΚΕ, επέλεξε να θυμίσει την ύπαρξη του , με την παράνομη (;;), συντεταγμένη επίδειξη στο Σύνταγμα.

Ο τρωγλοδύτης ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει με απόγνωση ετοιμοθάνατου, λάσπη σε ο,τι χρήσιμο γίνεται . Θανάσιμα επικίνδυνες, ανυπόστατες υπονομεύσεις.

Βρομίζουν, ο, τι μπορεί να μας δώσει εθνική ανάταση κ πιο άνετη διαβίωση.

Είναι αυτό το δηλητήριο της αριστεράς, που διαχρονικά υπονομεύει την προκοπή μας,  την εθνική μας υπόσταση, τα σύγχρονα πρότυπα που διαμορφώνονται, κ τώρα, με τον κορονοϊό, την ίδια την ζωή κ επιβίωση μας.

 *Η κ Νίκη Τζαβέλα είναι πρώην Ευρωβουλευτής