8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ο Καζαμίας του Liberal για το 2022

Ο Καζαμίας του Liberal για το 2022
Shutterstock

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η κρυστάλλινη σφαίρα του Liberal προβλέπει τα μελλούμενα. Ας δούμε τι προέβλεψε:

Ιανουάριος: Βρέχει για μέρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υποχρεωθούν όλοι οι πολίτες να αγοράσουν ομπρέλες με δικά τους έξοδα. Μετά την κατακραυγή ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του ανακοίνωσε διανύουμε το τελευταίο μίλι των βροχερών ημερών και δεν θα χρειαστούν ομπρέλες.

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επικυρώσει το αίτημα Τσίπρα για εκλογές. Στη συνέχεια θα ασχοληθεί η Πολιτική Γραμματεία, μετά το Πολιτικό Κέντρο, και μετά ο πρωινός καφές. Το θέμα δεν σταματάει εδώ, θα πάει στην ΚΟ και στη Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο επειδή η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο, ο Γραμματέας Τζανακόπουλος άρχισε κύκλο επαφών που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μετά τις εκλογές.

Φεβρουάριος: Αναβάλλεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της Ομικρον. Η τάση των 53+ δια του Νίκου Φίλη κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι επιδιώκει να μην συζητηθεί η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φλαμπουράρης αντέδρασε και απάντησε ότι η κριτική για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει πριν το κόμμα γίνει ξανά κυβέρνηση.

Ο Άδωνις τήρησε ένα μήνα την απόφασή του να μην ξαναβγεί στις τηλεοράσεις γιατί δεν τον εκφράζει η λαϊκίστικη αντίληψη του πολιτεύεσθαι. Ο γιατρός του όμως διαπίστωσε σημάδια προχωρημένης κατάθλιψης και του συνέστησε να πάρει σβάρνα τα κανάλια.

Μάρτιος: Ο Μητσοτάκης προκηρύσσει εκλογές για τις 25 Μαρτίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί ότι στοχοποιεί τους εργαζόμενους που θα αναγκαστούν να στερηθούν το τριήμερο λύτρωσης από τη μισθωτή σκλαβιά.

Η Ελληνική λύση δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει, γιατί με εκλογές τέτοια μέρα προσβάλλεται το εθνικό αίσθημα του λαού. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δηλώνει ότι η Επιτροπή 1821 διαφωνεί, γιατί οι εκλογές έπρεπε να γίνουν το 2021 ώστε να τιμηθούν τα 200 χρόνια.

Ο Άδωνις νοσηλεύεται με φαρυγγίτιδα από την πολυλογία στα κανάλια.

Απρίλιος: Πρωταπριλιά, ο Μητσοτάκης δηλώνει «τα ψέματα τελείωσαν θα κηρύξω εκλογές». Ο Τσίπρας εξοργίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση ότι τους έκλεψε το σύνθημα.

Φουντώνει και πάλι η πανδημία. Η μετάλλαξη «Π» σαρώνει. Ο Μητσοτάκης κλείνει τη βουλή. Ο Τσίπρας νομίζει ότι την έκλεισε γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές. Αρχίζουν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από τον Ιανουάριο.

Ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί τελικά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Το δίλημμα του είναι πως δεν ξέρει τι να αγοράσει. Αεροσκάφη παίρνουμε από τη Γαλλία, τα παλιά τα αναβαθμίζουμε, κορβέτες παραγγείλαμε, τι άλλο; Αποφασίζει να αγοράσει ένα… διαστημόπλοιο για να μη φύγει με άδεια χέρια και δυσαρεστήσει τους στρατηγικούς εταίρους. Τηλεφωνεί στον Νίκο Παππά που έχει την τεχνογνωσία, να ρωτήσει ποια μάρκα να διαλέξει.

Μάιος: Εργατική Πρωτομαγιά, «δεν ειν’ αργία είν’ απεργία», ο Τσίπρας κηρύσσει πανστρατιά του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει δύναμη στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και τη Μαρέβα που έχει βγει στους αγρούς να μαζέψει αγριολούλουδα. Στους δρόμους εμφανίζεται μόνο το ΠΑΜΕ με φωτό των Μητσοτάκη - Τσίπρα και σύνθημα «όχι στους υπηρέτες του συστήματος».

Οι νεκροί έφθασαν τους 30.000. Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει γιατί δεν άφησε πολλές ΜΕΘ. Τον κατηγορεί παράλληλα ότι εξαφάνισε τον Πολάκη από τον δημόσιο βίο και δεν έχει ποιον να καταγγείλει το Επιτελικό του Κράτος.

Ιούνιος: Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε δίλημμα γιατί δέχεται αντίθετες εισηγήσεις. Οι μισοί σύμβουλοι τον συμβουλεύουν να κάνει εκλογές. Οι άλλοι μισοί να κάνει ανασχηματισμό. Ο ίδιος πηγαίνει με τη Μαρέβα στην Τήνο να πάρει τις αποφάσεις. Λάθος του, αφού μόνο στο βουνό μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Έτσι ο Ιούνιος περνά, ο Μητσοτάκης ξεχάστηκε στην Τήνο και στον ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ ακόμη ανασυγκροτείται. Ιδρύει τώρα τοπικές οργανώσεις και στις παραλίες.

Ιούλιος: Ο Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα. Ανακοινώνει ότι θα κάνει ανασχηματισμό. Η πληροφορία ότι έχει προτείνει στον Πολάκη για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής προκαλεί σοκ. Ο Τσίπρας καταγγέλλει αποστασία, ο Πολάκης δηλώνει ότι τον ενέπλεξαν οι απατεώνες. Ο Μητσοτάκης θυμάται τι τράβηξε ο πατέρας του με αυτά, και τελικά αποφασίζει να ανακαλέσει. Πάει χαμένη η θαυμάσια ευκαιρία.

Ο Θανάσης Μαυρίδης λύει τη συνεργασία του liberal με τον συνεργάτη του Γιάννη Σιδέρη. Όπως εξήγησε σε σύσκεψη στελεχών, δεν μπορεί να έχει στο site έναν δούρειο ίππο του ΠΑΣΟΚ.

Αύγουστος: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει ότι είναι η ώρα για τα μπάνια του λαού, και με τη Μαρέβα ξεκινούν διακοπές για να δείξουν λαϊκοί. Ο Τσίπρας στα πρώτα βήματα του Αντρέα, στέλνει τον δεκαπενταύγουστο τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις Παναγιές της Επικράτειας. Τους προμηθεύει για χαιρετισμό αυτά που είχε αναρτήσει το 2020, ότι ο λαός τιμά «την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα.

Σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ στραβώνουν γιατί το παράκανε, επιτίθεται ο Καρανίκας. Τους καταγγέλλει για «αντικοινωνικό αθεϊσμό και κομπλεξικό μηδενισμό».

Σεπτέμβριος: Ο κύβος ερρίφθη και έχουμε εκλογές. Γεμάτος αγωνιστικό παλμό ο Ανδρουλάκης κατεβαίνει με το σύνθημα «Στις 18 σοσιαλισμός».

Γίνονται εκλογές. Βγαίνει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο το ΚΚΕ, τρίτο το ΚΙΝΑΛ, και τέταρτη η ΝΔ. Ο Κουτσούμπας κάνει διάγγελμα ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την επανάσταση της εργατικής τάξης. Λόγω απλής αναλογικής δεν σχηματίζεται κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης βρίσκει ευκαιρία και δηλώνει ότι εξαιτίας της νέας μετάλλαξης «Ρ» αναβάλλονται οι δεύτερες εκλογές και παραμένει ως έχει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οκτώβριος: Ο κόσμος περιμένει τις εκλογές. Ο Μητσοτάκης πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο. Αυτός του λέει ότι ο Θεός δεν παρεμβαίνει στις εκλογές, αλλά καλού κακού θα ρωτήσει την Ιερά Σύνοδο που θεού θέλοντος θα γίνει το Δεκέμβρη.

Σε αντίπραξη ο Τσίπρας επισκέπτεται το Άγιον Όρος και κλείνεται επί τρίωρο στο μετόχι με την εικόνα «Αξιον Εστί». Βγαίνει ευτυχής δηλώνοντας και η Παναγιά μαζί μας (Νενίκηκά σε Σαμαρά).

Ξεκινάει η έβδομη δόση του εμβολίου. Χάος στην Αθήνα, διαδηλώσεις, λιβανίσματα στους δρόμους, σταυροί, ράσα, κομποσκοίνια, λάβαρα από την Άγια Λάβρα, κάρες αγιορειτών σε λιτανεία, γιατί τώρα στην 7η είναι που θα μας βάλουν το τσιπ του αντίχριστου. Το λέει και η Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Νοέμβριος: Ο Γεραπετρίτης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ανακοινώνει ότι λόγω λάθους ερμηνείας του άρθρου 45, εδάφιο 6, οι εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι άκυρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ περίλυπος κατεβάζει τις αφίσες του Βελουχιώτη που είχε γεμίσει τους δρόμους. Ο Βαξεβάνης καταγγέλλει ότι πίσω από αυτό το κόλπο είναι η Μαρέβα.

Γίνονται επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο από αναρχικούς. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνει ότι αυτά είναι απόδειξη πόσο ζωντανή είναι η νεολαία μας.

Δεκέμβριος: Συζητείται στη βουλή ο προϋπολογισμός του 2023. Δεν προβλέπει αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Ο Τσίπρας καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ότι αφήνει την πατρίδα απροστάτευτη και καταψηφίζει. Ο Μητσοτάκης βρίσκει απρόσμενο σύμμαχο. Ο φίλης υπερψηφίζει τον Προϋπολογισμό στο άρθρο «Αμυντικές Δαπάνες».

Ο χρόνος τελειώνει αλλά ο νέος 2023 έρχεται με την ανατολή μιας μεγάλης ελπίδας. Ο Βελόπουλος βρήκε στο Άγιον Όρος παπύρους με επιστολές του (και ιατρού) Λουκά του Ευαγγελιστή, που περιέχουν μια θαυματουργή κηραλοιφή για εξάλειψη του κορoνοϊού. Βγαίνει στα ΜΜΕ και ανακοινώνει θριαμβευτικά: «Ανθρωπότης ἐλευθερούσα».

Καλή χρονιά.