Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις
ΝΔ για αποκαλύψεις Καλογρίτσα κατά Παππά

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις ενέργειες του Νίκου Παππά κατά την υπουργική του θητεία, «ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», αναφέρει η ΝΔ, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Σε ανακοίνωση της για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου αναφέρεται πως η πλευρά Χρ. Καλογρίτσα δήλωσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016, η ΝΔ επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς».

«Αυτή τη φορά», συνεχίζει η ΝΔ, «το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"».

Και η ΝΔ καταλήγει: «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».