Ο Κ. Γαβρόγλου «υπόσχεται» πτυχίο πανεπιστημίου στους απόφοιτους των ΤΕΙ

Ο Κ. Γαβρόγλου «υπόσχεται» πτυχίο πανεπιστημίου στους απόφοιτους των ΤΕΙ

Την αναβάθμιση του πτυχίου τους από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σκοπεύει στο να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο ώστε νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών να έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, με την προϋπόθεση να εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Άδικο θεωρούν αυτό το σχέδιο, εφόσον υλοποιηθεί, οι φοιτητές που πήραν πτυχίο από τα ΤΕΙ πρόσφατα, με το σκεπτικό ότι δύο νέοι που εισήχθησαν μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοιτήσει χωρίς καθυστέρηση το 2015 ενώ ο άλλος δεν πάρει πτυχίο, τότε ο δεύτερος θα είναι ευνοημένος έναντι του πρώτου.

Σημειώνεται λοιπόν ότι το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Φωτογραφία: Intime News