Ο Κ. Γαβρόγλου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η λογική μας δεν είναι η αστυνομοκρατία

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 10:21
-A +A
Ο Κ. Γαβρόγλου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η λογική μας δεν είναι η αστυνομοκρατία

«Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή», δήλωσε, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου αναφερόμενος στην λογική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανομίας στα πανεπιστήμια.

«Εμείς πρώτοι το αναγνωρίσαμε αυτό και φτιάξαμε την ομάδα εργασίας υπό τον κ. Παρασκευόπουλο για να επεξεργαστεί τις πλευρές αυτού του ζητήματος. Όμως η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων».

Κατά τον ίδιο «το πρόβλημα της βίας - συνολικά και στην κοινωνία αλλά και στα πανεπιστήμια ως ενός μέρους της κοινωνίας - δεν απλοποιείται έτσι».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση των πρυτανικών αρχών αφού αρχικά παρατηρεί ότι «ο νόμος που ψηφίστηκε είναι σαφής ως προς τις περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και πρέπει να εφαρμόζεται. Όμως οι πρυτανικές αρχές και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα, εκ του νόμου δεν είναι σε θέση παρατηρητή. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που πρέπει κάποτε να τις ασκήσει».

Στην παρατήρηση, τέλος, ότι κάποιοι μπορεί να τον κατηγορήσουν ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου απαντά «όποιοι θεωρούν ότι έχουν τη μαγική λύση είναι άτομα που δεν έχουν καμία γνώση μιας σύνθετης πραγματικότητας ή, ακόμα χειρότερα, προσπαθούν να εξορκίσουν το πρόβλημα με αφορισμούς και "ριζικές" λύσεις».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 17/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα