Ο Γιώργος Στεργίου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεγάρων

Ο Γιώργος Στεργίου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεγάρων

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεγάρων επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Με το θεσμό αυτό τους παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου δίνοντας έμφαση στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση παραδίδοντας βιβλία για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου αφού συζήτησε με τον διευθυντή κ. Δημήτρη Μποϊντά, με καθηγητές αλλά και εκπαιδευόμενους, δήλωσε:\

«Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ένταξη, την εξέλιξη και την προοπτική ανθρώπων που στερήθηκαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Συμβάλλουν, δηλαδή, στην άμβλυνση κοινωνικών ανισοτήτων και την άρση αποκλεισμών ειδικών πληθυσμιακών ομάδων. Απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους για τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση σημαντικό έργο μπορεί να προσφέρει και η κοινωνία των πολιτών με την ενεργό στήριξή της».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου και η Συντονίστρια Κατερίνα Μαχαιρά.