Ο Γιάννης Ραγκούσης, οι καταλήψεις και η κρυφή γοητεία της… Αριστεράς

Ο Γιάννης Ραγκούσης, οι καταλήψεις και η κρυφή γοητεία της… Αριστεράς

«Τύφλα να έχει η διαπλοκή και ο παλαιοκομματισμός της μεταπολίτευσης» δήλωνε ο Γιάννης Ραγκούσης για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν το 2017 στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνοντας ως παράδειγμα και τα «σκοτεινά φαινόμενα διαπλοκής γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες με τον Καλογρίτσα». Σήμερα βουλευτής του κόμματος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου έχει μετατραπεί σε διαπρύσιο κήρυκα της… αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα και μόλις χθες επιβεβαίωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις των σχολείων.

«Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας των μαθητών» δήλωσε στη Βουλή προκαλώντας αντιδράσεις πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που ένα άλλο στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, απεκάλυπτε τη στάση του κόμματός του λέγοντας ότι «βεβαίως και στηρίζουμε τις καταλήψεις»

Ουσιαστικά τα δύο αυτά στελέχη απεκάλυψαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση μέχρι τον Ιούλιο του 2019, στηρίζει παράνομες πράξεις, όπως αυτή των καταλήψεων, ποντάροντας στο ενδεχόμενο να λάβουν διαστάσεις και να καρπωθούν μελλοντικά τα όποια αρντηικά για την κυβέρνηση απόνερα. Αλλωστε δικαίωμα ψήφου αποκτά κανείς στα 17.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να προχώρησαν στις δηλώσεις αυτές με δεδομένο ότι ο αρχηγός τους αναδείχθηκε μέσα από τις καταλήψεις, θεωρώντας πως με κάτι τέτοιο θα ήταν περισσότερο αρεστοί.

Βέβαια ο Χρήστος Σπίρτζης έχει βρεθεί σε υπουργική θέση επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης μόλις τον Ιούλιο κατάφερε να βρεθεί εκ νέου στα βουλευτικά έδρανα, έχοντας σχετική προϋπηρεσία δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

Και για να φτάσει στα βουλευτικά έδρανα πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Αναγκάστηκε να πάρει πίσω όλα όσα έχει πεί για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που διεκδικούσε την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπήρξε εκ των μεγαλύτερων πολέμιων του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και με δηλώσεις όπως αυτή που αφορά στην διαπλοκή λέγοντας μάλιστα πως ο Τσίπρας έκανε πλάτες στον Πάνο Καμμένο. Είχε αποδώσει ευθύνες και για το γεγονός πως «η ηγετική ομάδα (ς,ς, του ΣΥΡΙΖΑ) μεταχειρίζεται κράτος ως φέουδο και κόλλησε τη χώρα στα μνημΌνια».

Δεν είναι οι μόνες το «η ΣΥΡΙΖΑ ή πρόοδος» ανήκει στον ίδιο που αίφνης το 2018 έχοντας χάσει την εσωκομματική μάχη ήδη και έχοντας αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, είδε το φως το αληθινό. Ανακάλυψε τις δυνατότητες του τότε κυβερνώντος κόμματος και τις αρετές του Αλέξη Τσίπρα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας. Και πέτυχε να εκλεγεί, με αμέριστη στήριξη του προέδρου, βουλευτή τον Ιούλιο του 2019.

Μέχρι τότε έγραψε δεκάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ της στήριξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που συνέχισε και μετά τις εκλογές. Ο Γιάννης Ραγκούσης πρωτοστατεί σε όλες τις αντιπολιτευτικές δράσεις σηκώνοντας υπέρμετρα του τόνους.

Χθες έφθασε στο σημείο να επιχειρεί να δικαιολογήσει τις καταλήψεις, δείχνοντας ταυτοχρόνως και τη στήριξη που παρέχει σε αυτές το κόμμα του. Έχοντας ανακαλύψει την κρυφή γοητεία της Αριστέρας δείχνει έτοιμος να κάνει πράξη αυτό που ζήτησε ο αρχηγός του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα, η οποίια είχε πραγματοποιηθεί στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Νίκο Παππά. Να στηρίξει όλους όσοι αντιδρούν στην κυβέρνηση ανεξαρτήτως αιτημάτων.