Ο γγ του ΟΗΕ Ban Ki-moon θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

Ο γγ του ΟΗΕ Ban Ki-moon θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

Την Λέσβο θα επισκεφθεί στις 18 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon προκειμένου να συναντηθεί με μετανάστες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν.

"Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να εκτιμήσω την κατάσταση και να εκδηλώσω την αλληλεγγύη μου" είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαν μιλώντας από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Εκατοντάδες Σύροι και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις", συνέχισε.

Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να οργανώσουν μια σύνοδο για τη μεταναστευτική κρίση στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επίσκεψη του κ. Ki-Moon στη Λέσβο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του που θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker. Στις 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετάσχει στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Κατόπιν ο κ. Ki-Moon θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου στις 17 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν πάει στη Λέσβο, την επόμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ