Ο Γ. Μπάφετ «ξεφορτώθηκε» μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs

Ο Γ. Μπάφετ «ξεφορτώθηκε» μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs

Μετοχές των τραπεζών Goldman Sachs και JP Morgan ανακοίνωσε ότι πούλησε η εταιρεία Berkshire Hathaway, της οποίας ιδρυτής είναι ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, με έδρα την Όμαχα της Νεμπράσκα, διατέθηκαν 10 εκατ. μετοχές από συνολική έκθεση 12 εκατ. μετοχές της Goldman,  ενώ μειώθηκε η συμμετοχή και στην JPMorgan από 59,5 εκατ μετοχές σε 57,7 εκατ. μετοχές.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τους Financial Times αντιπροσωπεύει μια στροφή για την Berkshire η οποία κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης προέβη με μια δαπανηρή επένδυση 5 δισ. δολαρίων κατέχοντας το 10% των μετοχών της Goldman Sachs.

Σύμφωνα δε με το CNBC, o Μπάφετ φέρεται να αναζητά μια εξαγορά τεραστίων διαστάσεων για αυτό το λόγο ρευστοποιεί μετοχές. Σημειώνεται ότι μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε πάντως αυτό το διάστημα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ήταν να «γυρίσει την πλάτη» στις αεροπορικές εταιρείες.

«Πουλήσαμε το σύνολο του μεριδίου που κατείχαμε στον κλάδο των αερομεταφορών και κλείσαμε τις θέσεις μας στις αεροπορικές εταιρείες», ανέφερε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος. «Θαυμάζω τις αεροπορικές, αλλά όταν συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, όπως το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, τότε οι ανάγκες αλλάζουν γρήγορα», συμπλήρωσε. 

AP Photo/Nati Harnik, File