Ο Φερστάπεν πρέπει να αποδείξει πως είναι έτοιμος να νικήσει τον Χάμιλτον

Ο Φερστάπεν πρέπει να αποδείξει πως είναι έτοιμος να νικήσει τον Χάμιλτον

«Ο Μαξ Φερστάπεν, είναι το πιο “καυτό” περιουσιακό στοιχείο στη Formula 1», συνηθίζει να λέει ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της Red Bull, για τον πιλότο της ομάδας του. Στο paddock θεωρούν πως αργά ή γρήγορα ο Ολλανδός θα κατακτήσει τουλάχιστον ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μετά το πρώτο Grand Prix στο Μπαχρέιν όπου από λάθος του έχασε τη νίκη από τον Σερ Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes, πλέον, η ερώτηση είναι: μπορεί να καταφέρει κόντρα στον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή ή θα πρέπει να περιμένει να φύγει εκείνος; Σήμερα, η δεύτερη πράξη της μονομαχίας τους στην Ιμολα στο Emilia Romagna Grand Prix (15:50, ΕΡΤ 2 και 16:00, COSMOTE TV SPORT 5).

Αυτό το ερώτημα δεν τέθηκε απευθείας στον Φερστάπεν, ούτε και στον Χάμιλτον. Ωστόσο, ο Ολλανδός κλήθηκε να απαντήσει αν παρακολουθώντας το στιλ του αντιπάλου του μπορεί να πάρει στοιχεία που θα τον κάνουν καλύτερο. «Δεν θέλω να αντιγράψω κανέναν, γιατί δεν έρχεται έτσι η πραγματική βελτίωση. Φυσικά και πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Λιούις γι' αυτά που έχει πετύχει μα πολλοί θα τα πήγαιναν καλά σ' αυτό το μονοθέσιο», υποστήριξε. Ενα.. καρφί αν μη τι άλλο. Η απάντηση από τον Χάμιλτον δεν άργησε: «ο Μαξ έχει τη δυνατότητα να πάρει τον τίτλο. Αν αυτό θα συμβεί φέτος ή στο μέλλον εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνω εγώ και η ομάδα μου».

Η Red Bull ποντάρει στην ικανότητα του Φερστάπεν να διορθώνει γρήγορα τα λάθη του και να μαθαίνει από αυτά. Η πορεία του στη Formula 1 από το 2015 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως σήμερα είναι η απόδειξη. Από την άλλη, όμως, ο Χάμιλτον έχει ένα τεράστιο κίνητρο. Εδώ και χρόνια παλεύει κόντρα στην αντίληψη πως νικάει γιατί η Mercedes έχει το καλύτερο μονοθέσιο. Στο Μπαχρέιν είχε το χειρότερο αυτοκίνητο στην κόντρα με τους «κόκκινους ταύρους» και πάλι, όμως, αμύνθηκε εντυπωσιακά την πρωτοπορία του για να προσθέσει ακόμη μια επιτυχία στο εντυπωσιακό βιογραφικό του. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση και είμαι ενθουσιασμένος για τη μονομαχία μας και είναι μια από την οποία δεν πρόκειται να απουσιάσω...», κατέληξε. «Είμαι χαλαρός. Ναι, ήταν μια χαμένη ευκαιρία στο Μπαχρέιν, αλλά από την άλλη δεν κρίνεται μια σεζόν μετά τον πρώτο αγώνα. Θέλω να νικήσω στους άλλους 22», ολοκλήρωσε ο Φερστάπεν.

Στην Ιμολα, ο Χάμιλτον παρουσιάστηκε καλύτερος από τον Φερστάπεν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Αντέδρασε ο Ολλανδός και έδειξε το ταλέντο του στα ελεύθερα δοκιμαστικά του το πρωί του Σαββάτου. Στις κατατακτήριες που ακολούθησαν, πάλεψαν για την pole position του σημερινού Grand Prix. Ο Χάμιλτον την πήρε, αλλά ο Φερστάπεν έμεινε 87 χιλιοστά μακριά του, τρίτος, με τον Σέρχιο Πέρες, ομόσταβλό του στη Red Bull, ανάμεσά τους στη δεύτερη θέση. Στη Mercedes περίμεναν πως ο Φερστάπεν θα πανηγύριζε: «πίστεψε το Λιούις, πρώτη θέση» του είπαν. Ο Ολλανδός, όμως, έκανε πάλι ένα λάθος που του κόστισε...