Ο Ερντογάν στρέφει την Τουρκία προς έναν οθωμανισμό
Αδ. Γεωργιάδης για Αγία Σοφία

Ο Ερντογάν στρέφει την Τουρκία προς έναν οθωμανισμό

«Ο Ερντογάν στρέφει την Τουρκία προς έναν οθωμανισμό» ανέφερε o Αδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενη την απόφαση Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα» και τόνισε ότι «αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να έχουμε σε ετοιμότητα τις Έ

Όσον αφορά την αντίδραση της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα κριθεί εν πολλοίς στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό».

«Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της ‘Μαντάμ Σουσούς’, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι ο Ερντογάν «έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, το μισό αραβικό κόσμο».

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την αύξηση κρουσμάτων κατά τις τελευταίες μέρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αποτελεί «επιπλέον δυσκολία για την Ελλάδα, αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίσουν δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι, «δεν είναι η διάθεση μας να κλείνουμε τα σύνορα, αλλά να τα ανοίγουμε».