Ο Ερντογάν κήρυξε πόλεμο και στους γιατρούς της Τουρκίας!

Ο Ερντογάν κήρυξε πόλεμο και στους γιατρούς της Τουρκίας!

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται σε πρωτομάστορα του πολέμου. Και μάλιστα, όχι μόνο εκτός συνόρων, όπως έχει αποδείξει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, ανατολική Μεσόγειο και Καύκασο, αλλά και εντός της Τουρκίας. Άλλωστε, βλέπει εχθρούς παντού και πάντα, τους οποίους κυνηγά συστηματικά και αδιάκοπα, με απώτερο σκοπό να τους «εξουδετερώσει».

Όλοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, τους διωγμούς που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται οι Κούρδοι της Τουρκίας και κυρίως οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και οι θεσμοί τους. Ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, έχουν αναγορευτεί επισήμως σε τρομοκράτες, έχουν εξισωθεί με τους αποκαλούμενους «γκιουλενιστές» και βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με την άγρια καταστολή.

Χθες, μάλιστα, η αστυνομία εισέβαλε εκ νέου στο αρχηγείο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο Ντιγιάρμπακιρ, συλλαμβάνοντας πολλά μέλη του προεδρείου του και κατάσχοντας υλικό και υπολογιστές. Είναι δε γνωστό ότι η ηγεσία του κόμματος και πολλοί βουλευτές του βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ έχουν καθαιρεθεί από τις θέσεις τους όλοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες τους οποίους υποστήριξε το HDP.

Απαγορεύεται η κριτική!

Το μένος του Ερντογάν, της κυβέρνησής του και του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος που έχουν οικοδομήσει δεν εξαντλείται, όμως, στους Κούρδους. Έχει στόχο οποιονδήποτε τολμά να αμφισβητήσει την πολιτική τους ή να τους ασκήσει κριτική.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των γιατρών και υγειονομικών, οι οποίοι παύουν να είναι «ήρωες» από τη στιγμή που εκφράζουν άποψη διαφορετική από την επίσημη. Για του λόγου το αληθές, ο ίδιος ο Ερντογάν κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, την Ιατρική Ομοσπονδία της Τουρκίας (ΤΤΒ) για σχέσεις με την τρομοκρατία και υποσχέθηκε ουσιαστικά να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να αντικαταστήσει το εκλεγμένο προεδρείο της.

Το ποτήρι ξεχείλισε για τον «σουλτάνο» εξαιτίας της σφοδρής κριτικής που δέχθηκε η κυβέρνηση από την ομοσπονδία αναφορικά με τους χειρισμούς της στην πανδημία, αλλά και για απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων. Κριτική η οποία συνοδεύτηκε, από σειρά δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τον Σεπτέμβριο, με κεντρικό σύνθημα «εσείς δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, εμείς πεθαίνουμε».

Μετά και από αυτό, ο Ερντογάν αποφάσισε να καθαρίσει την κατάσταση, ακολουθώντας την πάγια τακτική του, η οποία έχει ένα στόχο: Να μην επιτρέψει την αμφισβήτησή του στο εσωτερικό, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομία κλονίζεται και η λίρα κατρακυλά, με αποτέλεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να τα φέρνουν ολοένα πιο δύσκολα βόλτα.

Οι γιατροί και η ομοσπονδία τους, πάντως, δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να υποκύψουν στις απειλές του Ερντογάν. «Θα συνεχίσουμε να μιλάμε δημοσίως και σε κάθε επίπεδο για την υγεία του λαού και των υγειονομικών», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΤΤΒ. Θα σταματήσουν, άραγε, στις απειλές ο Ερντογάν και η κυβέρνηση; Πολύ δύσκολα...