Ο επιχειρηματικός κόσμος, αρωγός στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ο επιχειρηματικός κόσμος, αρωγός στη μάχη κατά του κορονοϊού

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ανταποκρίνεται την ιστορική αυτή συγκυρία της μεγάλης δοκιμασίας για τον τόπο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μικρές ή μεγαλύτερες, που είναι πολύτιμες για το σύστημα υγείας αλλά και την κοινωνία στη «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Εισηγμένες αλλά και μη εισηγμένες εταιρείες, κοινωφελή ιδρύματα αλλά και ιδιώτες μπαίνουν μπροστά με λίγες ή μεγαλύτερες δυνάμεις, προσφέροντας κάθε πολύτιμο αγαθό σ’ αυτή την ασύμμετρη και εντελώς διαφορετική μάχη που δίνει η χώρα και οι πολίτες της, κατά του κορονοϊού.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, όπως έδειξε περίτρανα και στην τραγωδία στο Μάτι, όπου οι προσφορές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σ’ όλη την ιστορία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δηλώνει παρόν και στέκεται δίπλα σε όσους μάχονται.

Θυμίζουμε ότι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όλα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μορφή ισχυρής κουλτούρας στις τάξεις της επιχειρηματικότητας διεθνώς, έχοντας ενταχθεί σ’ ένα ολιστικό πλαίσιο στη λειτουργία των εταιρειών.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες κάνουν παρεμβάσεις εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, με δράσεις που δεν είναι στατικές, ούτε μονοσήμαντες. Οι επιχειρήσεις είναι οργανικό κομμάτι και καταλύτης δημιουργίας πλούτου μέσα στην κοινωνία. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, προάγουν τον επιχειρηματικό πολιτισμό, καθώς επίσης και την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας, συναίνεσης και αλληλεγγύης. Στοιχεία, που ειδικά σ’ αυτή τη συγκυρία, τα έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Ελλάκτωρ

Ο όμιλος Ελλάκτωρ κάνει μια σημαντική προσφορά, καθώς ανέλαβε με δικά του έξοδα το έργο της μεταφοράς και ασφαλούς διαχείρισης όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ., απαλλάσσοντας πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την αντίστοιχη δαπάνη.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας έργο, σε μια συγκυρία που σύσσωμη η χώρα, η κοινωνία και οι πολίτες «μάχονται» να αναχαιτίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Το σύνολο των νοσοκομειακών αποβλήτων του Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ. θα παραλαμβάνεται από τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών-ψυγείων της εταιρείας, εξασφαλίζοντας σωστές συνθήκες αποθήκευσης και στη συνέχεια οδηγούνται στον κλίβανο για αποτέφρωση.

ΔΕΗ

Στη μεγαλύτερη προσφορά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια οποιαδήποτε επιχείρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού προχωρά η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η Επιχείρηση αποφάσισε να προβεί σε δωρεά ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες σε μάσκες, προστατευτικές στολές και γυαλιά κι άλλα αναλώσιμα υλικά, θέλοντας να σταθεί δίπλα στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το κοινωνικό σύνολο.

Η ΔΕΗ προχώρησε άμεσα στην αγορά από την Κίνα:

- 1.500.000 μασκών FPP2Q και FPP3Q

- 75.000 προστατευτικών στολών Q, TYVEC 800  Series Q και  TYVEC 600  Series Q

- 50.000 προστατευτικών γυαλιών Q. Το υλικό θα έρθει με ειδική ναυλωμένη πτήση από την Κίνα, το κόστος της οποίας θα καλύψει εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ.

Παπαστράτος

Στην δωρεά 50 αναπνευστήρων τελευταίας τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» προχωράει η Παπαστράτος, οι οποίοι θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ήδη την περασμένη Τρίτη παραδόθηκαν 19 αναπνευστήρες οι οποίοι είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος», ενώ τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τράπεζα Πειραιώς

Στην προσφορά υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας την προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και των ανθρώπων του συστήματος Υγείας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θεωρεί ελάχιστη υποχρέωσή της να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία της υγείας των πολιτών από τον ιό COVID-19.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και των ανθρώπων του συστήματος Υγείας, προσφέροντας υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης. Το υγειονομικό υλικό θα επιλέγεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να ενισχυθεί άμεσα και αποτελεσματικά εν μέσω των αυξανόμενων αναγκών που δημιουργούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Motor Oil

H Motor Oil, ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας. Οι αναπνευστήρες θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την εντατική θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και νεογνών.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία  

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξασφάλισε και δωρίζει στο Υπουργείο Υγείας 100.000 μάσκες για να αξιοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ και τους λειτουργούς του στη μάχη κατά της μετάδοσης κωρονοϊού στην κοινότητα. Η παράδοση του υγειονομικού υλικού θα γίνει τμηματικά: 30.000-40.000 μάσκες θα παραδοθούν μέχρι τις 27 Μαρτίου 2020 και οι υπόλοιπες μέχρι τις 3 Απριλίου 2020. Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να συνεχίσει να συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό του κορονοϊού και της αντιμετώπισης της κρίσης.

Μύλοι Λούλη & Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, εταιρεία με ιστορία εφτά γενεών, αποφάσισε να διαθέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, πραγματοποιώντας στοχευμένες δωρεές ώστε να συμβάλει στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ενισχύει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με την αγορά ενός καινούριου αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας καθώς και ενισχυμένων χειρουργικών μπλουζών, φορητών monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργειών, τρικάναλου ηλεκτροκαρδιογράφου, παλμικών οξύμετρων δακτύλων, στηθοσκοπίων, ψηφιακών θερμομέτρων καθώς και χειρουργικών σκούφων.

Επιπλέον, προχωρά στην δωρεά 30 Monitors τύπου ICU Bedside καθώς και δύο αναπνευστήρων στο Υπουργείο Υγείας. Αυτός ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Γιώτης

Στη δωρεά 20 αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας προχωρά η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία, «τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης προβαίνει στη δωρεά προς το υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για την επάνδρωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».