Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός αλλά θα καταστεί «αναγκαστικός»

Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός αλλά θα καταστεί «αναγκαστικός»

Δεν είναι πρόβλημα μόνο ο αλαφροΐσκιωτοι που φοβούνται το υγρό τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς γιατί θα τους παρακολουθεί αόκνως αφού τόσο ενδιαφέρον έχει για τη ζωή τους. Ούτε οι «μπατριώτες» που φοβούνται ότι το εμβόλιο θα τους μεταλλάξει το ελληνικό DNA, και θα χαθεί το είδος από το πλανήτη.

Δεν είναι μόνο οι αντινεοταξίτες κάποιοι εκ των οποίων φοβούνται πως το εμβόλιο θα εντάξει την κοινωνία στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αφήνοντας απέξω τους παραδοσιακούς ακροδεξιούς που το αρνούνται (όπως η AfD στη Γερμανία), αλλά και τους αντισυστημικούς ακροαριστερούς (ναι διαβάζουμε και τέτοια).

Ούτε καν είναι μόνο πρόβλημα οι εναλλακτικοί «ελιτιστές» που έχουν διαβάσει ή ακούσει τους ισχυρισμούς του Βρετανού γιατρού Αντριου Γουέικφιλντ, ο οποίος αποτέλεσε την σπίθα του σύγχρονου αντιεμβολιαστικού κινήματος. Δημοσίευσε μελέτη στα τέλη δεκαετίας του ΄90, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο στα παιδιά εναντίον την ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς, συνδέεται με την εμφάνιση αυτισμού και εντερικής νόσου…

Καμία μεταγενέστερη έρευνα δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα το 2011 το «British Medical journal» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έρευνα του ήταν μια «περίπλοκη απάτη». Μεταγενέστερα δημοσιεύματα συμπέραναν ότι ο τύπος προφανώς ήθελε, βασιζόμενος στον φόβο των εμβολίων, να ξεκινήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση με συνεχείς ιατρικές εξετάσεις.

Όμως η θεωρία του εξαπλώθηκε σαν φωτιά σε ξερό χορτάρι σε διαφορετικά κοινωνικά σύνολα που είχαν ως χαρακτηριστικά: Την αυθόρμητη αντισυστημικότητα που εκδηλώνεται ως καχυποψία προς τις επίσημες αρχές, αυτούς που διαπνέονται από εχθρότητα προς την επιστήμη, τους εραστές της παραϊατρικής και των ματζουνιών, τους θιασώτες των εναλλακτικών τρόπων ζωής μακριά από την κοινωνία της τεχνολογίας, της βιοχημείας, της επίσημης ιατρικής, και γενικώς του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι και οι μορφωμένοι φιλελεύθεροι - ελευθεριακοί, αναντίστοιχα μυγιάγγιχτοι, στην αγωνία τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θεωρούν ότι αν θεσπιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Κάποιοι μάλιστα χαρακτήρισαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως φασιστικού τύπου επέμβαση στο ανθρώπινο σώμα!

Αναφέραμε «αναντίστοιχα μυγιάγγιχτοι» γιατί εν τη θεωρητική τους αυτάρκεια, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των αρνητών, αδιαφορώντας αν παραβιάζεται το δικαίωμα στη ζωή των υπολοίπων συνανθρώπων τους.

Οι αρνητές δεν αποτελούν μια αίρεση απομονωμένη, μακράν του κόσμου, σε δικό της αγρόκτημα στην Πίνδο ή στην έρημο της Γιούτα. Διαβιούν εντός της κοινωνίας, είναι μέλη της, διεκδικούν δικαιώματα αλλά δεν αναγνωρίζουν υποχρεώσεις, και εν δυνάμει (και ηθελημένα εκ του αποτελέσματος) γίνονται φορείς ασθενειών στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, σε καιρό πανδημίας.

Και το χειρότερο, στηρίζουν την όποια ανοσία τους, στην ευπειθή συμπεριφορά των συμπολιτών τους που θα εμβολιαστούν και εξ αντανακλάσεως θα στηρίξουν και αυτούς. Αυτό άλλωστε ήταν και το σκεπτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εξέδωσε μια σημαντική απόφαση.

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι επιτρέπεται να διαγράφονται από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά σε περίπτωση που οι γονείς τους αρνούνται να τα εμβολιάσουν.

Αφορούσε περίπτωση δήμου Ανατολικής Μακεδονίας όπου διαγράφησαν τέσσερα παιδιά από ισάριθμους δημοτικούς σταθμούς, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις προς τους γονείς τους, εκείνοι αρνήθηκαν να τα εμβολιάσουν για τις γνωστές παιδικές ασθένειες (μηνιγγιδόκοκκου, ιλαράς, παρωτίτιδας, ανεμοβλογιάς κ.α.)

Ενός κοριτσιού οι γονείς προσέφυγαν στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι το παιδί τους τιμωρείται και τυγχάνει διαφορετικής μεταχείρισης από τα συνομήλικα… «χωρίς να υφίσταται λόγος, ενώ περιορίζεται η συμμετοχή του στην κοινωνική ζωή εν γένει, καθώς ο παιδικός σταθμός αποτελεί σημείο κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της προσωπικότητας των νηπίων».

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των γονέων και έκρινε συνταγματική και νόμιμη την απόφαση του δήμου για διαγραφή της ανήλικης από τον παιδικό σταθμό.

Υπογράμμισε ότι «θα αντίκειται στην αρχή της ισότητας η αξίωση προσώπου να μην εμβολιαστεί, επικαλούμενο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, εφόσον διαβιώνει σε ασφαλές περιβάλλον οφειλόμενο στο γεγονός ότι τα άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του έχουν εμβολιαστεί».

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα είναι προαιρετικός ο εμβολιασμός. Ωραία, δεν θα κάνει… φασιστική επέμβαση στο σώμα των ανθρώπων. Ωστόσο οι οργανωμένες μονάδες, οι επιχειρήσεις, με πρώτες τις αεροπορικές εταιρίες, διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπιστούν την υγεία των εργαζομένων και των πελατών τους. Δηλαδή της κοινωνίας.