Ο Έλον Μασκ «τρολάρει» τον Τζεφ Μπέζος - Μία μονομαχία με πολλά μηδενικά

Ο Έλον Μασκ «τρολάρει» τον Τζεφ Μπέζος - Μία μονομαχία με πολλά μηδενικά

Η προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ έχει ανέλθει στα 222 δισ. δολ., γεγονός που τον καθιστά, μακράν, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Bloomberg. Η περιουσία του κατέγραψε αλματώδη αύξηση της τάξης των 10,6 δισ. δολ. σύμφωνα με στοιχεία του CNBC. 

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, ακολουθεί τον Μασκ με καθαρή προσωπική περιουσία να ανέρχεται σε 191,6 δισ. δολ. Ο Μασκ με μήνυμά του στο Twiiter έδωσε το δεύτερο μετάλλιο στον Μπέζος, νωρίς το πρωί της Τρίτης.  


Χάρη τόσο στις μετοχές της Tesla, όσο και στις μετοχές στη διαστημική SpaceX, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, καθώς και τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, ο Μασκ έχει καταφέρει να πολλαπλασιάσει τα κέρδη και να αυξήσει την περιουσία του. 

Ο Μασκ και ο Μπέζος, οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, έχουν επιδοθεί και σε έναν ιδιότυπο διαστημικό αγώνα. Ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000, και ταξίδεψε στο διάστημα το περασμένο καλοκαίρι.   

Ανάκαμψη και εισόδημα

 

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται έκθεση της ProPublica, κάποιοι δισεκατομμυριούχοι, περιλαμβανομένων του Έλον Μασκ, του Μπιλ Γκέιτς και του Τζεφ Μπέζος, πληρώνουν ελάχιστο φόρο εισοδήματος, αναλογικά με τη μεγάλη πλειοψηφία των αμερικανών πολιτών.

Εντωμεταξύ, η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού. Το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού έπεσε κατά 2,9% το 2020.