Στ. Πέτσας: Ο εκβιασμός της Τουρκίας σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο

Ο εκβιασμός της Τουρκίας σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο

«O εκβιασμός της γειτονικής χώρας απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο», τόνισε ο Στ. Πέτσας, λέγοντας πως αυτό συνέβη «γιατί προστατέψαμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης με αποφασιστικότητα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε για τα fake news που έχουν επανέλθει από την τουρκική πλευρά, πως «τέτοιου είδους κατασκευασμένη προπαγάνδα είχαμε δει όλο εκείνο το διάστημα. Είχαμε διαψεύσει κατηγορηματικά τότε όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούσαν μέσα στην Τουρκία ή κι εκτός Τουρκίας, σε διεθνή μέσα, καθώς είχαμε πληροφορίες από πολύ νωρίς ότι κατασκευάζονταν τέτοιου είδους στοιχεία, για να χρησιμοποιηθούν αργότερα. Το αργότερα ήρθε τώρα».

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «ήμασταν προετοιμασμένοι και είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να ενοχοποιεί κανέναν στην ελληνική πλευρά, αντίθετα είναι μια κατασκευή των τουρκικών Αρχών στο πλαίσιο αυτής της προπαγάνδας».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση από τις 13 Μαρτίου «έστειλε διαβαθμισμένο έγγραφο σε όλες μας τις πρεσβείες -μεταξύ αυτών και στην Πρεσβεία μας στο Βερολίνο- που λέει ακριβώς τι κατασκευασμένα στοιχεία ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν για να πουν κάτι για την Ελλάδα».

«Πάντα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορά μας. Θα συνεχίσουμε να αποκρούουμε αποφασιστικά αυτή την προπαγάνδα. Όπως απέτυχε στον Έβρο, θα αποτύχει και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.