7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε στη Ν. Σμύρνη περιγράφει την επίθεση

Ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε στη Ν. Σμύρνη περιγράφει την επίθεση

Τη σκηνή της επίθεσης σε βάρος του περιγράφει ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στις 9 Μαρτίου. «Εκείνη τη στιγμή που έγινε το περιστατικό θεώρησα καλύτερο να προστατέψω όσο γίνεται τον εαυτό μου, να προστατέψω το υπηρεσιακό μου όπλο για να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο» περιγράφει ο ειδικός φρουρός.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, 28χρονος αφού βγήκε από το νοσοκομείο, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της βίαιης επίθεσης, θυμάται την εφιαλτική νύχτα και μιλώντας στην ιστοσελίδα Lawandorder.gr, περιγράφει τις στιγμές πριν την επίθεση, για τα λεπτά που ήταν στα χέρια του όχλου, τα «δύο λεπτά που ήταν σαν αιώνας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Aν θυμάμαι καλά το περιστατικό διήρκησε δύο λεπτά. Ομολογώ όμως ότι φάνηκε σαν αιώνας. Ομολογώ ότι για κάποια δευτερόλεπτα αυτό που μου πέρασε από το μυαλό είναι ότι δεν θα με βρει κανένας από τη δικιά μου ομάδα είτε από άλλη υπηρεσία κι ότι η επίθεση και το μένος του κόσμου δεν θα κοπάσει ποτέ. Τα χτυπήματα τα οποία βίωσα τη στιγμή που βγήκε το κράνος ήταν ως επί το πλείστον πίσω από το κεφάλι μου. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι χειρότερο όπως για παράδειγμα μια προσπάθεια που έγινε να παρθεί το όπλο».

«Εκείνη τη στιγμή που έγινε το περιστατικό θεώρησα καλύτερο να προστατέψω όσο γίνεται τον εαυτό μου, να προστατέψω το υπηρεσιακό μου όπλο για να μην ακολουθήσει κάτι χειρότερο» περιγράφει. «Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον ότι δεν τραυματίστηκε και δεν πληγώθηκε κανένας εκτός από μένα».

Αναφέρει ότι δέχτηκε τεράστια αγάπη και υποστήριξη από τον κόσμο, από την πολιτική και την φυσική ηγεσία της αστυνομίας και αποφεύγει να αναφέρει τα ονόματα όσων των επισκέφτηκαν «για να μην ξεχάσω κάποιον, ήμουν ζαλισμένος από την επίθεση», όπως λέει ευγενικά.

«Καμία οργή και κανένα μίσος δεν υπάρχει για όσους προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν τη ζωή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος. Ήρεμος και χωρίς καμία ένταση στη φωνή του, τονίζει ότι «η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται» και δίνει ένα μήνυμα ενότητας προς την κοινωνία.

«Η βία πάντα φέρνει βία από όπου κι αν προέρχεται. Καλό είναι τέτοιες καταστάσεις να μην υπάρχουν. Δηλαδή είτε μιλάμε για αστυνομική βία είτε μιλάμε για βία από τη μεριά των πολιτών απέναντι σε αστυνομικούς, καλό είναι να μην είμαστε επιλεκτικοί πουθενά. Καλό είναι να εξαλείφονται τέτοια περιστατικά από όπου και αν προέρχονται ότι και να γίνεται».