Ο Ε. Μακρόν για τον Ντ. Τραμπ: Κανείς ηγέτης δεν είναι αιώνιος

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 21:09
-A +A
Ο Ε. Μακρόν για τον Ντ. Τραμπ: Κανείς ηγέτης δεν είναι αιώνιος

«Οι έξι χώρες της G7 χωρίς τις ΗΠΑ σχηματίζουν όλες μαζί μια μεγαλύτερη αγορά σε σύγκριση με την αμερικανική», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπαινισσόμενος ότι θα υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση απέναντι στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη προετοιμάζονται να συγκρουστούν με επίκεντρο το εμπόριο, στη Σύνοδο του Καναδά.

«Δεν θα υπάρξει καμία παγκόσμια ηγεμονία, εφόσον γνωρίζουμε πώς να οργανωθούμε. Και δεν θέλουμε εκεί να υπάρχει μονάχα ένας. Διότι αυτοί οι έξι αντιπροσωπεύουν αξίες, αντιπροσωπεύουν μια οικονομική αγορά και κυρίως, αντιπροσωπεύουν μια πραγματική δύναμη σε διεθνές επίπεδο σήμερα»», υπογράμμισε ο Μακρόν ο οποίος όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους αν το πρόβλημα με τον Τραμπ είναι ότι «δεν τον νοιάζει εάν απομονωθεί», απάντησε:

«Λέτε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν νοιάζεται καθόλου. Ίσως, όμως κανείς δεν είναι αιώνιος».

Έως τώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε υιοθετήσει πιο συμβιβαστικούς τόνους στη σχέση του με τον μεγιστάνα, τον οποίο αποκαλεί «φίλο» του. Σήμερα, αν και τόνισε ότι είναι σημαντικό να παραμείνει κανείς ευγενικός, υπογράμμισε την πρόθεσή του να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους ηγέτες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας συνάντησης με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας και τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τη Σύνοδο της G7 αύριο το πρωί με στόχο να συσπειρωθούν απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα