ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Ο δισεκατομμυριούχος Πατρίκ Ντραΐ αγόρασε μερίδιο 3,1 δισ. δολαρίων στον βρετανικό όμιλο ΒT

Ο δισεκατομμυριούχος Πατρίκ Ντραΐ αγόρασε μερίδιο 3,1 δισ. δολαρίων στον βρετανικό όμιλο ΒT
AP Photo/Matt Dunham

Μερίδιο 12,1%, αξίας περίπου 3,1 δισ. δολαρίων, αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος των τηλεπικοινωνιών Πατρίκ Ντραΐ στον βρετανικό όμιλο ΒT, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχό του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Next Alt του Ντραί έκανε την ανακοίνωση την Πέμπτη, οδηγώντας τις μετοχές της ΒΤ σε υψηλό 17 μηνών -καταγράφουν κέρδη 3%. Η Next Alt, της οποίας η Altice France κατέχει την SFR, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία μετά την Orange, δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να υποβάλει προσφορά εξαγοράς της ΒΤ.

Το μερίδιο τοποθετεί την Altice μπροστά από την Deutsche Telekom, η οποία κατείχε το 12,06% της BT -που είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Βρετανίας-, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ο Ντραΐ φιγουράρει στις λίστες των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη. Περιλαμβάνεται στη δεκάδα των πλουσιότερων Γάλλων, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

Μετά την αγορά πολλών προβληματικών εταιρειών καλωδιακής και κινητής τηλεφωνίας, κατάφερε το 2014 να αγοράσει τον δεύτερο μεγαλύτερο γαλλικό οργανισμό κινητής τηλεφωνίας SFR, ενώ κατέχει το 75% της Numericable, της μεγαλύτερης εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης στη Γαλλία, καθώς και της Portugal Telecom.

Από το 2015 μπήκε δυνατά και στην αμερικανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, αγοράζοντας το 70% του μεριδίου της εταιρείας εκμετάλλευσης καλωδιακού δικτύου Suddenlink για συμφωνία ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συνέχισε με την εξαγορά της Cablevision για 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια.