Ο δημοσιογράφος του Σκάι αποδομεί τη διάψευση Σπίρτζη

Ο δημοσιογράφος του Σκάι αποδομεί τη διάψευση Σπίρτζη

Με ανάρτησή του στο Facebook o δημοσιογράφος του Σκάι, Αχιλλέας Τόπος, ο οποίος αποκλείστηκε από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αν και διαπιστευμένος συντάκτης του τηλεοπτικού Σταθμού Σκάι, με απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη, αποκαλύπτει βήμα βήμα τι προηγήθηκε και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση με την οποία επιχειρήθηκε η διάψευση της καταγγελίας του.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Αχιλλέας Τόπας «Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου».

«Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό» συνεχίζει «δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη.  Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού».

«Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή» προσθέτει ο δημοσιογράφος του Σκάι σημειώνοντας ότι «Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Και καταλήγει λέγοντας ότι τα συμπεράσματα από την ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία επιχειρήθηκε η διάψευση τις καταγγελίας είναι εύκολο να βγουν αφού αντί να δοθεί μια σαφή απάντηση γίνεται λόγος για fake news και επίθεση τόσο κατά του δημοσιογράφου όσο και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Σκαι με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ όπως αποκάλυψε στο twitter ο Άρης Πορτοσάλτε «κόπηκε» από την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη. Απόφαση πρωτοφανή για δημοσιογραφικά αλλά και δημοκρατικά δεδομένα περί ελευθερίας του Τύπου και πρόσβασης των δημοσιογράφων στην ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι ο Αχιλλέας Τόπας έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες 2-3 επιστολές στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και το γραφείο του διοικητή, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαδικασία μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ, από το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού. Όπως τονίζει ο κ. Τόπας, δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Σε μία από τις επιστολές, ο κ. Τόπας επισημαίνει πως το γεγονός ότι ο κ. Λιντζεράκος αρνείται να μιλήσει σε κανέναν δημοσιογράφο είναι πρωτοφανές. 

Ο Αχιλλέας Τόπας ενημέρωσε προφορικά για το θέμα την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Μαρία Αντωνιάδου, ενώ έχει απευθυνθεί και εγγράφως στην ΕΣΗΕΑ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αύριο. Παράλληλα, έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το θέμα από το υπουργείο Υποδομών. 

Το θέμα αποκάλυψε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος κ. Άρης Πορτοσάλτε