ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας ήταν σε πλήρη συνεννόηση με Μητσοτάκη - Είχε ρητή εντολή αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως

Ο Δένδιας ήταν σε πλήρη συνεννόηση με Μητσοτάκη - Είχε ρητή εντολή αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως

Ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως είχε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΥΠΕΞ ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο είχαν εκτενή συνομιλία χθες αλλά και σήμερα, μετά τη συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας, οι οποίες είναι γνωστές και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα, αυτές είναι οι θέσεις μας και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις», αναφέρουν από την πλευρά τους πηγές του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων, η δική μας βασίζεται στις ευρωπαϊκές αξίες και στο διεθνές δίκαιο. Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄ αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας».