Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα - Πού δεν υπάρχουν κρούσματα

Ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα - Πού δεν υπάρχουν κρούσματα

Σε τουλάχιστον 28 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της χώρας υπάρχουν, πλέον, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στην Αθήνα εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία είναι 292 μέχρι στιγμής, ενώ ακολουθούν οι περιφερειακές ενότητες Ηλείας και Αν. Αττικής με 43 και 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα αντίστοιχα.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι οι νομοί στους οποίους δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανιχνευθεί κρούσμα κορονοϊού είναι: Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κεφαλληνίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Χανίων, Ρεθύμνου, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε σε 624, με τα περισσότερα να εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Συνολικά 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Η άμεση αντίδραση της Πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε νωρίτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες επέτρεψε σε 26 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας να μην πληγούν από την πανδημία του κορονοϊού, κάτι το οποίο αναγνώρισαν και οι ειδικοί, είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στις 3 με 4 Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κινηθεί πολύ γρήγορα, λαμβάνοντας μέτρα για τους πολίτες της.

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ (22/3/2020), οι περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας στις οποίες έχουν ανιχνευθεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού είναι οι εξής:

Ο χάρτης με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διαμορφώνεται ως εξής:

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ.