ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

O Banksy αποκάλυψε το νέο του έργο στο Μπρίστολ

O Banksy αποκάλυψε το νέο του έργο στο Μπρίστολ

Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από το έργο τέχνης στο Μπρίστολ που δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα να φτερνίζεται. Η τοιχογραφία με τίτλο «Aachoo !!» (Αψού), δείχνει μια γυναίκα να κρατάει ένα μαντήλι, ενώ το μπαστούνι και η τσάντα της πέφτουν καθώς χάνει την τεχνητή οδοντοστοιχία από το δυνατό φτέρνισμα.

Ο Banksy επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του και στο λογαριασμό του στο Instagram το απόγευμα της Πέμπτης ότι το έργο ήταν δικό του. Η οδός Βέιλ, η τοποθεσία που φιλοξενεί το έργο, είναι διάσημη ως ο πιο απότομος σε κλίση οικιστικός δρόμος της Αγγλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έργο του εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Οκτώβριο, ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν πίσω από μια τοιχογραφία στο Λέντον του Νότινγχαμ που απεικόνιζε ένα κορίτσι που κάνει χούλα-χουπ με ένα ελαστικό αυτοκινήτου.

Τον Ιούλιο, επίσης αποκάλυψε πως είναι ο δημιουργός των γκράφιτι στο μετρό του Λονδίνου με τίτλο «If You Not Mask, You Don't Get a London Underground carriage» που απεικονίζει αρουραίους να φτερνίζονται και άλλους με μάσκες προσώπου. Ωστόσο τα έργα αφαιρέθηκαν από την Transport for London στο πλαίσιο της πολιτικής κατά των γκράφιτι.