ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ο άστεγος Ντελόντε Ουέστ βρίσκει τα «κλειδιά» του μυαλού του...

Ο άστεγος Ντελόντε Ουέστ βρίσκει τα «κλειδιά» του μυαλού του...
AP PHOTO

Από το 2015 κι έπειτα, όταν αποχώρισε από το μπάσκετ, λίγες ήταν οι φορές που στάθηκε πραγματικά όρθιος. Εκείνες τις σχεδόν σπάνιες στιγμές που μπορούσε να αρθρώσει μερικές λέξεις χωρίς να τρεκλίζει ή να χάνει τα λόγια του, ο Ντελόντε Ουέστ δεν λυπόταν τον εαυτό του. Επέμενε, άλλωστε, πως «δεν αρνούμαι καμία προσωπικότητά μου, είμαι περήφανος για όλες. Όλες αυτές είμαι εγώ...».

Δεν ήταν απλώς το μπασκετικό «προσωπείο» του, στην καριέρα του σε Σέλτικς, Σόνικς, Καβαλίερς, Μάβερικς στο ΝΒΑ και στη διπλή θητεία του (2013 και 2014) στην Κίνα. Ήταν το χαμένο από τη διπολική διαταραχή και τους εθισμούς στις ουσίες μυαλό του, που τον έφερε κυριολεκτικά στον δρόμο.

Τον Ιανουάριο του 2020, κάποια βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικόνιζαν τον μόλις 37 ετών παλαίμαχο γκαρντ ξυπόλητο να ξυλοκοπείται από άγνωστο άνδρα σε αυτοκινητόδρομο της Ουάσινγκτον. Ένα οπτικό ντοκουμέντο, μάλιστα, προήλθε από αστυφύλακα (ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα για την προβολή), στον οποίο ο Ουέστ επιχειρεί – δίχως αποτέλεσμα και με μπόλικες ασυναρτησίες – να δώσει εξηγήσεις.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «μάχη» με τον εαυτό του τον έριξε και πάλι στο έδαφος. Από εκείνη την ιστορία έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός όχι μόνο είχε σπαταλήσει την όποια περιουσία του και έχει απομακρυνθεί από τη σύζυγο και τα παιδιά του, αλλά ήταν και άστεγος στην αμερικανική πρωτεύουσα, τη γενέτειρά του...

Τη στιγμή που «βυθιζόταν» κι άλλο στο προσωπικό σκοτάδι του, ένας πρώην εργοδότης του αποφάσισε να του προσφέρει ελπίδα. Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, τον φιλοξένησε αρχικά στον ξενώνα του. Μερικές ημέρες αργότερα, κάλυψε τα έξοδα για τη νοσηλεία του σε κέντρο απεξάρτησης και θεραπείας στη Φλόριντα.

Σε λίγες εβδομάδες άρχισε να παίζει μπάσκετ στην ίδια εγκατάσταση. Στο μεσοδιάστημα, ο Κιούμπαν φρόντισε να τον φέρει πάλι σε επαφή με την μητέρα του, με την οποία επανασυνδέθηκε. Και όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σαμς Τσαράνια, ο Ντελόντε Ουέστ όχι μόνο στάθηκε ξανά στα πόδια του, αλλά ήδη εργάζεται στο ίδιο κέντρο όπου έσωσε τη ζωή και το μυαλό του!