7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Γερμανία - Κορονοϊός: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 12.656

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 12.656

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.656 σε 3.520.329, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σημειωτέον κατά 127 και έφθασε τους 84.775, σύμφωνα με την καταμέτρηση.

 Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από Covid-19 θα μπορούν από αύριο Κυριακή να ανακτήσουν κάποιες από τις ελευθερίες τους που περιορίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο χθες και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πριν από λίγη ώρα. 

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για περισσότερη κανονικότητα», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται εκείνος ο οποίος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανοσοποίησης πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ενώ όσοι νόσησαν από την Covid-19, θα πρέπει να διαθέτουν θετικό μοριακό τεστ 28 ημερών έως έξι μηνών.

Για τις δύο αυτές κατηγορίες δεν θα ισχύουν στο εξής οι περιορισμοί που αφορούν τη συνάθροιση και την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ δεν θα υπάρχει και η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για κορονοϊό όταν επισκέπτονται καταστήματα, κομμωτήρια ή άλλους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες ωστόσο παραμένουν στο σύνολό τους ακόμη κλειστές. Αντίστοιχα, τα άτομα αυτά απαλλάσσονται και από την υποχρέωση καραντίνας όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό - με την εξαίρεση της επιστροφής από χώρα στην οποία σημειώνεται έξαρση κάποιας παραλλαγής του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού.

Η ανάκτηση των ελευθεριών κατέστη εφικτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μετά την γνωμοδότηση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» ότι δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού από όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και διαθέτουν αντισώματα. Σε ισχύ για όλους ωστόσο παραμένει η υποχρέωση για τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ