8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο αψύς Κρητικός και οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αψύς Κρητικός και οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Διαπρύσιοι κήρυκες και δημόσιοι κατήγοροι για κάθε είδους καταγγελία οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ χάνουν την όραση και την ακοή του όταν ο αψύς Κρητικός, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, εξαπολύει μύδρους κατά των αντιπάλων. Και ενώ σπεύδουν να υιοθετήσουν κάθε καταγγελία όταν το θέμα αφορά στελέχη του κόμματος κωφεύουν τα όσα είπε η βουλευτής της Ν.Δ. Φ. Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής δεν προκάλεσαν την παραμικρή αντίδραση στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε έχουν και ένα συνέδριο να βγάλουν...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης επιλέγει σεξιστικά σχόλια. Η κ. Αραμπατζή ανέφερε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως «θα την πάει αίμα» φράση ακραία και όχι απλά σεξιστική. Φράση που ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη για «τσίγκινα σωβρακάκια» η οποία επίσης δεν προκάλεσε την παραμικρή αντίδραση από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ομνύουν υπέρ των δικαιωμάτων και της ισότητας.

Στο συνέδριο του κόμματος που ξεκινά σήμερα Πέμπτη έχουν κάνει σημαία την ισότητα τα δικαιώματα τον αγώνα κατά του σεξισμού. Με το 50/50 επιχειρούν να δημιουργήσουν την αίσθηση πως κόπτονται για τις γυναίκες μέσα από μια διαδικασία επιβολής ποσόστωσης. Όμως ουδείς αντιδρά όταν ο Παύλος Πολάκης εξαπολύει επιθέσεις, όπως δεν αντιδρά όταν και άλλα στελέχη ξεφεύγουν και επιλέγουν τον κανιβαλισμό και τη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων.

Όπως έγινε και στην περίπτωση της Νίκης Κεραμέως με τον Νίκο Φίλη αλλά και σε ορισμένες περίπτωσης με τον Αλέξη Τσίπρα. Και ναι μεν η έναρξη του συνεδρίου δεν επιτρέπει τέτοιες συγκρούσεις εν τούτοις οι εντυπώσεις μένουν και αναδεικνύουν την πραγματική στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι όλων αυτών των περιπτώσεων.

Ο Παύλος Πολάκης έχει κερδίσει με το... σπαθί του το απυρόβλητο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και όταν απειλεί με ξεκαθαρίσματα τους συντρόφους του. Ουδείς τον έχει επαναφέρει στην τάξη ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε παρενέβη επί της ουσίας ακόμη και όταν κάποια κορυφαία μάλιστα στελέχη έχουν απαιτήσει την λήψη μέτρων.

Και αποτελεί πραγματικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ πως ο αψύς Κρητικός έχει πλήρη αρχηγική στήριξη και ασυλία, την οποία επιζητεί και στη Βουλή στην οποία όμως πλέον το κόμμα του δεν έχει (μαζί με τον παλαιό συνέταιρο και φίλο του) την πλειοψηφία για ν α τον καλύψει.

Ο ίδιος, περιμένει τη δεύτερη φορά αριστερά προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω. Το είπε και χθες στη Βουλή. Η δεύτερη φορά έρχεται και θα είναι αλλιώς

Σε κάθε περίπτωση η υποκριτική στάση των διαφόρων δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται μέσα από τη συμπεριφορά του Πολάκη και τη στάση που αυτοί δείχνουν απέναντί του. Διότι αν αυτό δεν αποδεικνύει την υποκρισία τότε παραπέμπει σε εσωκομματικό... φόβο. Και στις δύο περιπτώσεις είναι υπόλογοι έναντι της συνθηματολογίας που οι ίδιοι προωθούν προς τα έξω...