8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβης Παναγιώτης Μπεγλίτης, παρέδωσε σήμερα στον Ουκρανό ομόλογό του και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, πρέσβη Μπόρις Ταρασιούκ, στο Στρασβούργο, ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν με δικά τους μέσα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας και οι οικογένειές τους.

«Είναι μια συμβολική χειρονομία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από τη φρίκη του πολέμου», δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης παραδίνοντας πέντε κιβώτια, τα οποία περιέχουν κυρίως υγειονομικό υλικό, βρεφικά και παιδικά προϊόντα, είδη πρώτης φιλοξενίας, αλλά και τροφές για κατοικίδια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής στο Στρασβούργο ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπεγλίτη για την ελληνική προσφορά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη και ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς τον ουκρανικό λαό, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ