7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πελώνη: Ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη, ενώ έκανε λόγο για θλιβερές και διχαστικές εικόνες που συνιστούν ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3% και πρόσθεσε ότι τα συνθήματά του θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011. «Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις», υπογράμμισε.

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ την απέδωσε η κα Πελώνη στο γεγονός ότι δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Επιπλέον απέρριψε το επιχείρημα ότι «η βία γεννά βία» λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» και πως υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται.

Για το περιστατικό αστυνομικής βίας την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, επανέλαβε ότι προφανώς είναι εικόνα ενοχλητική και αδιανόητη γι’ αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα και σημείωσε ότι το περιστατικό διερευνάται, «δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο».

«Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων»

Σχετικά με την ημερομηνία ανοίγματος δραστηριοτήτων η κα Πελώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Ειδικά για την 25η Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.