Ο Αλέξης στον αστερισμό του… σουρεαλισμού

Ο Αλέξης στον αστερισμό του… σουρεαλισμού

Με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέφτισαν και οι μεγάλοι μύθοι της Αριστεράς που δήθεν την εμπόδιζαν να φέρει  δικαιοσύνη και ευωχία στον αδικημένο λαό. Η αποτυχία του έφερε μια αύρα ρεαλισμού στον λαό, μείωσε τον θυμό και καταλάγιασε τις αντισυστημικές εξάρσεις.

Ένα στοιχείο της μετατόπισης είναι και αυτό που ανέφερε με τη ρεαλιστική του εκφραστικότητα ο Π. Πολάκης – περί της ερωτικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ  επί της Μεσαίας Τάξης.  Όμως  δεν έχασε μόνο γι’ αυτό, αλλά και για όσα κατά καιρούς έχουμε καταγράψει, καθώς και για τον  παραλογισμό του,  ο οποίος ξανακάνει την εμφάνισή του.  

Αυτό αποδεικνύει σήμερα ο Αλέξης. Και επειδή ναι μεν δε φημίζεται για την κουλτούρα του, αλλά ουδείς αμφισβητεί την εξυπνάδα του, ή έστω την οξεία κουτοπονηριά του, απορεί κανείς που επιμένει σε προτάσεις που είναι καταφανώς παράλογες.

Αναφερόμαστε στην πρόσφατης κοπής πρότασή του, την οποία ήθελε να καταθέσει στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, και για την οποία μάλιστα θα αναλάβει…  πρωτοβουλίες: Η ΕΕ να πάρει τις πατέντες των εμβολίων από τις εταιρίες, και οι χώρες να παραγάγουν μόνες τους τα εμβόλια (χιουμοριστικώς ειπείν, μιας και μιλάμε για αριστερό αρχηγό, γιατί να μην τις απαλλοτριώσουμε υπέρ του λαού;).

Το χιούμορ επιτρέπεται αφού χιουμοριστική είναι και η πρότασή του. Όλοι οι ειδικοί τονίζουν ότι και να απελευθερωθούν οι πατέντες, η παραγωγή απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία, υψηλότατη επιστημονική κατάρτιση  επί mRNA και cDNA, και αντίστοιχη υψηλότατη τεχνολογία, την οποία η χώρα δεν διαθέτει και την οποία θα πρέπει να προμηθευτεί -  αν καταφέρει βρει, τέτοια εποχή. 

Θα περάσουν από 12 ως 18 μήνες (μετά τον Σεπτέμβρη του 22 δηλαδή), ώσπου να την εγκαταστήσει - χρόνος κατά τον οποίο οι παραγωγές εταιρίες θα έχουν καλύψει σίγουρα την Ευρώπη με εμβόλια. 

Δεν τα λέμε εμείς, τα είπε ο Πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων Θεόδωρος Τρύφων: «Από την στιγμή που οι εταιρίες όπως η Moderna ή η Pfizer θα έδιναν δικαιώματα φακέλου, μετέφεραν την τεχνογνωσία, και παρείχαν την πρώτη ύλη, χρειάζονται τουλάχιστον 12 με 18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των χώρων». 

Όταν οι πλέον αρμόδιοι τον προσγειώνουν έτσι, γεννάται το ερώτημα γιατί τα προτείνει. Η μία άποψη είναι ότι δεν έχει κατανοήσει το κλίμα της εποχής και εξακολουθεί να πουλάει το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του 2014 έξι χρόνια αργότερα. Η άλλη, ότι έχει μεν κατανοήσει, αλλά θέλει να τσιμεντάρει ως στρατό αυτό το 20% που τον ακολουθεί βρέξει χιονίσει. Και η τρίτη ότι είναι τόσο απελπισμένος από την δημοσκοπική καθήλωση που λέει  ό,τι να’ ναι.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Σίγουρα όμως με αυτή του την πρόταση ο Αλέξης εισήλθε στο σκηνικό του σουρεαλισμού – όπου στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως πέραν και πάνω της πραγματικότητας.