7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αλ. Ναβάλνι τερματίζει την απεργία πείνας

Ο Αλ. Ναβάλνι τερματίζει την απεργία πείνας

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι τερματίζει την απεργία πείνας, σύμφωνα με διεθνή μέσα, όπως το CNN, η DW και το Spiegel.

«Δεν αποσύρω την απαίτηση να δεχτώ τον απαραίτητο γιατρό - χάνω τις αισθήσεις σε μέρη των χεριών και των ποδιών μου και θέλω να καταλάβω τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσω, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη και όλες τις συνθήκες, ξεκινάω να τερματίζω την απεργία πείνας», δήλωσε ο Ναβάλνι σε ένα μήνυμα που ανάρτησε η ομάδα του στο Instagram.

Yπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι βρισκόταν σε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και η όρασή του επιδεινώθηκε έπειτα από πάνω από δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ένα ιατρικό σωματείο που συνδέεται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Ο 44χρονος πολέμιος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκίνησε να αρνείται να σιτιστεί στις 31 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση, όπως είπε, των σωφρονιστικών αρχών να του προσφέρουν την κατάλληλη φροντίδα για τον οξύ πόνο στη μέση και στο πόδι του.

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής, κατηγορία που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κατασκευασμένη.

Συνελήφθη στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.