7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

O κωδικός... Α2 και οι αναφορές Καλογρίτσα στις συναντήσεις με Αρτεμίου

O κωδικός... Α2 και οι αναφορές Καλογρίτσα στις συναντήσεις με Αρτεμίου
Eurokinissi

Με αναφορές στον Αρτέμη Αρτεμίου, συνέχισε να ομιλεί ο Χρήστος Καλογρίτσας καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες για την εμπλοκή του Νίκου Παππά, αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από τον κωδικό Α2 στο σημειωματάριό του είναι το όνομα του Κύπριου δικηγόρου.

Ο μάρτυρας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη φέρεται να δηλώνει πως είχε συναντήσεις με τον Αρτέμη Αρτεμίου, παρουσία του Νίκου Παππά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είχε αναλάβει να βρει και τα υπόλοιπα χρήματα για τη συμμετοχή στο εγχείρημα απόκτησης τηλεοπτικής άδειας από κοινού με την CCC.

«Ήμασταν σε συζητήσεις με τους Άραβες για τα χρήματα που θα έμπαιναν, χρειαζόμασταν λεφτά τότε, 25 εκατ. ευρώ εμείς και 25 εκατ. ευρώ, (σ.σ. η άλλη πλευρά)» φέρεται να σημείωσε προσθέτοντας πως «ο Αρτεμίου ήταν σε επικοινωνία». Είχε προηγηθεί κατάθεσή του την προηγούμενη εβδομάδα όπου πάλι έκανε λόγο για την παρουσία του Κύπριου δικηγόρου.

Μάλιστα, στις πρώτες καταθέσεις του όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με τα όσα είχε υποστηρίξει αναφορικά με τις μετοχές και τον Νίκο Παππά φέρεται να είχε αναφέρει πως: «Όταν δεις το σημειωματάριό μου και τον κωδικό Α2 είναι ένας με όνομα και επώνυμο που άρχισε από Α».

Σήμερα ανέφερε εμμέσως το όνομα, αν και στη συνέχεια απέφυγε να απαντήσει ευθέως δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι προτίθεται να εμμείνει στην τακτική απαντήσεων που περιλαμβάνουν και ασάφειες.

Σε κάθε περίπτωση τα όσα φέρεται να περιγράφει ο Χρήστος Καλογρίτσας στις μέχρι τώρα καταθέσεις του εγείρουν θέματα ανεξάρτητα και από το ζήτημα της εγγυητικής των 3.000.000 ευρώ αφού ουσιαστικά, όπως σημειώνουν όλες οι πληροφορίες, εμφανίζει μια σχέση άμεσα συνδεδεμένη με την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι πατώντας πάνω στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα εκινείτο φιλικά προ αυτή.

Όμως και οι αναφορές του σχετικά με την εμμονή να δημιουργηθεί και έντυπο Μέσο αλλά και αυτά που φέρεται να δηλώνει για την έκδοση της εφημερίδας Documento, την κατά δήλωσή του «εκβιαστική» αποχώρησή του αλλά και τον τρόπο που εξελίσσονταν οι επιθέσεις κατά των συζύγων πολιτικών όπως του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Στουρνάρα δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις και ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΔ για κατάθεση Καλογρίτσα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ σιωπούσε για την προέλευση των χρημάτων του Documento