«Ντροπή σας! Έπρεπε να είστε σε καραντίνα 14 ημερών»
Αδ. Γεωργιάδης σε Δ. Παπαδημούλη

«Ντροπή σας! Έπρεπε να είστε σε καραντίνα 14 ημερών»

Το βίντεο που δείχνει τον Δ. Παπαδημούλη να γεμίζει δύο (όπως ο ίδιος υποστήριξε και όχι τρία) καρότσια προκάλεσε αντιδράσεις με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα είχε παραγγείλει επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει πως έπρεπε, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Το θέμα του Δ. Παπαδημούλη έλαβε διαστάσεις και στα σόσιαλ μίντια αφού εμφανίζεται σε ένα σούπερ μάρκετ να γεμίζει καρότσια την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες πως υπάρχει επάρκεια και να μην υπάρχει πανικός χαρακτηρίζοντας ως αντικοινωνικές ανάλογες συμπεριφορές.

Ο ίδιος επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενέργεια αυτή λέγοντας ότι παρήγγειλε το περιεχόμενό τους επιστρέφοντας από Βρυξέλλες αλλά και ότι υπήρχε επάρκεια στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Γεγονός που σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαριστώντας μάλιστα, με ειρωνικό τρόπο, τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβεβαίωση περί επάρκειας.

Εκεί ο Δ. Παπαδημούλης που εμφανίζεται ξεκάθαρα στο βίντεο να μεταφέρει γεμάτα καρότσια επιχείρησε να περάσει στην επίθεση και απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης άνοιξε θέμα αισχροκέρδειας για να λάβει την εξής απάντηση που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν αποφασίσει οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο της προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού:

«Ακούστε "κύριε" στην ανάρτησή σας γράψατε ότι μόλις γυρίσατε από τις Βρυξέλλες πήγατε στο Super Market, ενώ θα έπρεπε να είστε σε καραντίνα 14 ημερών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Δεν σας το είπα και επέλεξα την ειρωνεία και φωνάζετε και από πάνω; Ντροπή σας!».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το Εξωτερικό οφείλουν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Με τον Δ. Παπαδημούλη να αφήνει να εννοηθεί ο ίδιος στην ανάρτησή του ότι πήγε στο σούπερ μάρκετ για να παραλάβει παραγγελία που έκανε «επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες» ουσιαστικά δείχνει πως δεν έχει ακολουθήσει το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο.