ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 910,21 -1,21 (-0,13 %)

Τζίρος: 93,24 εκατ. €   RT

Εμβόλιο AstraZeneca: Ντράγκι - Μακρόν περιμένουν γνωμάτευση του ΕΜΑ για επανέναρξη των εμβολιασμών

Ντράγκι - Μακρόν περιμένουν γνωμάτευση του ΕΜΑ για επανέναρξη των εμβολιασμών

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ντράγκι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, κατά την οποία τόνισαν ότι η αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου, όταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα των ερευνών και εξακριβώσεών του για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι Ντράγκι και Εμανουέλ Μακρόν θεωρούν ενθαρρυντικές τις σημερινές διαβεβαιώσεις, οι οποίες δόθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της εκτελεστικής διευθύντριας του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Εφόσον υπάρξει τελική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Πέμπτη για το εμβόλιο της AstraZeneca, οι αρχηγοί των δύο χωρών ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι να το χορηγήσουν εκ νέου.

Όπως διαρρέεται σε ιταλικά ΜΜΕ, η Ρώμη παρουσιάζεται έτοιμη να στηρίξει τη συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού και με νέα καμπάνια πληροφόρησης των πολιτών, εφόσον υπάρξει «πράσινο» φως από τον EMA.

Υπολογίζεται ότι αν οι εμβολιασμοί ξαναρχίσουν κανονικά, στην Ιταλία οι καθυστερήσεις των ημερών αυτών, θα μπορέσουν να αναπληρωθούν μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες.

Παρίσι και Ρώμη είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που ανέστειλαν τον πρόγραμμα εμβολιασμού της AstraZeneca, μετά την εμφάνιση περιστατικών θρόμβωσης σε εμβολιασθέντες και χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται με το εμβόλιο.