8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Ντράγκι: Η συνεχής τηλεκπαίδευση δημιουργεί ανισότητες

Ντράγκι: Η συνεχής τηλεκπαίδευση δημιουργεί ανισότητες
Ap Images

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία αποφάσισε να ανοίξει και πάλι, σήμερα Δευτέρα τα σχολεία, διότι η ευρεία και μακρά χρήση της τηλεκπαίδευσης, όπως εξήγησε ο ιταλός πρωθυπουργός, «παράγει ανισότητες, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στη μελλοντική, εργασιακή πορεία των ανθρώπων». Παράλληλα τόνισε ότι τα νοσοκομεία της χώρας είναι και πάλι υπό πίεση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε αποψινή του συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού από την κυβέρνησή του.

«Τα νοσοκομεία μας είναι και πάλι υπό πίεση εξαιτίας των ανεμβολίαστων πολιτών. Εγκρίναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών, διότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τα δύο τρίτα των ασθενών με κορονοϊό δεν έχουν εμβολιαστεί, και ότι οι ανεμβολίαστοι είναι και το 50% των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

«Τα στοιχεία αυτά, μπορούν να γίνουν κατανοητά ακόμη πιο άμεσα, αν αναφέρουμε ότι οι ανεμβολίαστοι, συνολικά, δεν ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού άνω των 12 ετών», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί τον κανόνα

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξήγησε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να ανοίξει και πάλι, σήμερα τα σχολεία, διότι η ευρεία και μακρά χρήση της τηλεκπαίδευσης, «παράγει ανισότητες, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στη μελλοντική, εργασιακή πορεία των ανθρώπων».

«Θα αυξηθεί, σίγουρα, η προσφυγή στην τηλεκπαίδευση, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί τον κανόνα. Τι νόημα θα είχε, άλλωστε, να κλείσουμε τα σχολεία, αλλά τα παιδιά να πηγαίνουν κανονικά να αθλούνται ή το βράδυ να πάνε για πίτσα;», διερωτήθηκε ο Ντράγκι. O Ιταλός υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι εξήγησε, δε, ότι το 99,2% των Ιταλών καθηγητών και δασκάλων, έχει εμβολιαστεί.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης κάλεσε και πάλι όλους τους Ιταλούς να εμβολιαστούν και επιβεβαίωσε ότι, τις επόμενες εβδομάδες, πολλά εμβολιαστικά κέντρα της χώρας θα μείνουν ανοικτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Μάριο Ντράγκι, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της δημοκρατίας, η οποία θα ξεκινήσει σε δυο εβδομάδες.

Όπως και σε ερωτήσεις, παράλληλα, που αφορούν την πιθανή, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, υποψηφιότητα και εκλογή του. «Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει όρεξη για δουλειά, μπορώ να πω ότι η κυβέρνηση προχωρά με αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε μόνο ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τάχθηκε, τέλος, υπέρ ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για τον περιορισμό της τιμής της ενέργειας, με κοινές κινήσεις σειράς χωρών, για μαζική αγορά η φύλαξη αποθεμάτων ενέργειας. «Στο τέλος, ίσως, θα μπορούσε να το αποφασίσει μόνον μια ομάδα χωρών. Όσοι συμφωνούν να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία», ολοκλήρωσε ο Μάριο Ντράγκι.