Ντόναλντ Τουσκ: Ο Κάμινγκς και οι φίλοι του φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν

Ντόναλντ Τουσκ: Ο Κάμινγκς και οι φίλοι του φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τις εξελίξεις στη Βρετανία όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ντομινίκ Κάμινγκς ένας από τους ενορχηστρωτές του Brexit.

«Αυτός είναι ο κανόνας με τον Κάμινγκς και τους φίλους του: Φεύγουν όταν πρέπει να μείνουν» σχολίασε ο Πολωνός πολιτικός μέσω Twitter.

O πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θέλησε με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει το γεγονός ότι ο σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έσπασε την καραντίνα για να βρεθεί στο Ντάραμ στα βόρεια της Βρετανίας.

O Τουσκ είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο επί πρωθυπουργίας της Τερέζα Μέι όσο και επί Μπόρις Τζόνσον. Ο Τουσκ ο οποίος έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά του πρωθυπουργού και των υποστηρικτών του Brexit, έχει χαρακτηρίσει την καμπάνια της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ ως μία «άνευ προηγουμένου ετοιμότητα για ψέματα».

Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Τουσκ, βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία του Brexit είχε πει πως «Αξίζει ένα μέρος στην κόλαση» για όσους μεθόδευσαν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. χωρίς να έχουν σχέδιο για το πώς θα το κάνουν. 

AP Photo/Darko Vojinovic