Ντι Μάιο ενόψει Eurogroup: Αν καταρρεύσει μια χώρα της ΕΕ «θα καταρρεύσουν όλοι»

Ντι Μάιο ενόψει Eurogroup: Αν καταρρεύσει μια χώρα της ΕΕ «θα καταρρεύσουν όλοι»

«Eίναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί σύντομα μια συμφωνία στην Ευρώπη. Αν καταρρεύσει ένας, θα καταρρεύσουν όλοι», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Ντι Μάιο αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup και στο σύνολο των διαπραγματεύσεων και επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΕ.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον όλων, με μια τόσο μεγάλη κρίση, να βρεθεί σύντομα μια λύση, η οποία να εγγυάται το μέλλον όλης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες χώρες. Όπως έχω ήδη πει, αν καταρρεύσει ένας, καταρρέουν όλοι».

Και συμπλήρωσε «Δεν μας ενδιαφέρει πώς θα λέγονται τα ονόματα των μέσων που θα βρεθούν, αλλά να φτάσουμε σε μια ικανοποιητική συμφωνία για τον ιταλικό και τον ευρωπαϊκό λαό».

Ο Ντι Μάιο υπενθυμίζει ότι οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, σε έκκλησή τους προς την κυβέρνηση του Βερολίνου τόνισαν ότι χωρίς τα ιταλικά εξαρτήματα θα τους είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

«Αυτό είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα του ότι η χώρα μας είναι βασικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και κάθε χώρας μέλους. Κυβερνάμε την Ιταλία και έχουμε κάποιες συγκεκριμένες ευθύνες και υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να προστατέψουμε τους πολίτες μας και να εγγυηθούμε στις οικογένειες τους ένας αξιοπρεπές μέλλον. Και αυτό θα κάνουμε», καταλήγει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ