Ντι Μάιο: Δεν ανησυχούμε για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε

Ντι Μάιο: Δεν ανησυχούμε για τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε

Σίγουρος πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. δεν θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ο  υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο.

Ο Ντι Μάιο σε εκπομπή της RAI3 τόνισε πως ο ενιαίος φόρος εισοδήματος, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, είπε πως «θα ήταν καλό εάν αυτό επιτευχθεί με το έλλειμμα να παραμένει εντός των ορίων του 3%»

Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός Εργασίας τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο το κοινοβούλιο θα αρχίσει να συζητά την πρόταση για μείωση των συντάξεων που ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ, ώστε να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρει να επιτευχθεί συμφωνία με τη Λέγκα, σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα για νέα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα.

«Με τη Λέγκα τους τελευταίους δυο μήνες εργασθήκαμε πολύ καλά. Εγκρίναμε κάποια μέτρα στα οποία αρχικά μπορεί να μην συμφωνούσαμε πλήρως, αλλά στο τέλος βρήκαμε πάντα μια μέση λύση», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Η κύρια αναφορά του είναι στη διάσταση απόψεων σχετικά με το αν πρέπει να ολοκληρωθεί η ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση του Τορίνο με τη Λυών, η οποία αναμένεται να κοστίσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Η Λέγκα τάσσεται υπέρ του έργου, ενώ τα Πέντε Αστέρια εκφράζουν σοβαρό σκεπτικισμό.

AP Photo/Gregorio Borgia, file