Ντ. Τραμπ: Τέλος στις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Κορέα

Ντ. Τραμπ: Τέλος στις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Κορέα

Τη λήξη των στρατιωτικών ασκήσεων στη Χερσόνησο της Κορέας ανακοίνωσε ο αμερικάνος πρόεδρος, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα λάβει τέλος και ο πόλεμος της Κορέας.

«Τα πολεμικά παιχνίδια είναι πολύ ακριβά, πληρώνουμε για το μεγαλύτερο μέρος τους. Πετάμε με βομβαρδιστικά από το Γκουάμ, κάνουμε ασκήσεις και ρίχνουμε βόμβες παντού και μετά επιστρέφουμε στο Γκουάμ», σχολίασε ο Ντοναλντ Τραμπ.

Για ένα «τολμηρό βήμα για τον λαό της Βόρειας Κορέας» έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ντ. Τραμπ - ο οποίος έδωσε μόνος τη συνέντευξη - αναφέρθηκε σε ένα νέο κεφάλαιο και μια νέα ιστορία, ενώ υπενθύμισε πως «πριν 70 χρόνια μια αιματηρή σύγκρουση έλαβε χώρα στην κορεάτικη χερσονησο».

Σημείωσε πως «τώρα ελπίζουμε πως ο πόλεμος θα τελειώσει» και πως «το παρελθόν δεν θα καθορίσει το μέλλον, η χτεσινή σύγκρουση δεν θα καθορίσει το αύριο».

Σχολίασε πως πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ώστε ο Κιμ να δεχτεί το εμπόριο και η Β. Κορέα να αφήσει τα πυρηνικά, καθώς αυτό που επιθυμεί ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι ασφάλεια και ευημερία για το λαό του.

Ακόμη, ο Τραμπ δήλωσε πως εδώ και επτά μήνες δεν έχει υπάρξει εκτόξευση πυραύλου, ενώ σύμφωνα με τον αμερικάνο πρόεδρο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα θα καταστρέψει το δοκιμαστικό πεδίο βαλλιστικών πυραύλων.

«Όλοι μπορούν να κάνουν πόλεμο, αλλά λίγοι καταφέρνουν την ειρήνη», δήλωσε ο Τραμπ.

Οι κυρώσεις θα παραμείνουν δήλωσε ο αμερικάνος πρόεδρος χωρίς να διευκρινίζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα αρθούν.

«Γιατί τον λέτε ταλαντούχο ενώ έχει σκοτώσει μέλη της οικογένειάς του», ρώτησε ένας δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση «Γιατί πολύ μικρός – στα 26 – ανέλαβε την εξουσία. Οι γονείς του είναι φίλοι μου».

Σε ερώτηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο αμερικάνος πρόεδρος απάντησε πως αναφέρθηκαν πολύ λίγο και ανακοίνωσε αμέσως μετά πως θα επιστραφούν τα λείψανα των πεσόντων αμερικάνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Όταν είναι κατάλληλη στιγμή, θα τον καλέσω στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Διαβάστε ακόμα:

- Τραμπ: Σύντομα η αποπυρηνικοποίηση - Κιμ: Αφήσαμε πίσω μας το παρελθόν

- Τι περιλαμβάνει η ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ

- Τα τρία μηνύματα που έστειλαν στον κόσμο Τραμπ και Κιμ