Τραμπ: Σύντομα η αποπυρηνικοποίηση - Κιμ: Αφήσαμε πίσω μας το παρελθόν

Τραμπ: Σύντομα η αποπυρηνικοποίηση - Κιμ: Αφήσαμε πίσω μας το παρελθόν

Στην υπογραφή ενός κειμένου προχώρησαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας μετά από μια ιστορική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπήκαν στην αίθουσα περπατώντας μαζί, κάθισαν στο τραπέζι και ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «υπογράφουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, ένα αρκετά ολοκληρωμένο έγγραφο».

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ΗΠΑ προσφέρουν σημαντικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Βόρεια Κορέα με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας από την πλευρά του σημείωσε πως «Σήμερα είχαμε μια ιστορική συνάντηση, αποφασίσαμε να αφήσουμε το παρελθόν πίσω. Ο κόσμος θα δει μια σημαντική αλλαγή. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρο Τραμπ για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης».

Μετά από τις δηλώσεις, έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν τα έγγραφα.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν και πάλι μαζί στα σκαλιά του ξενοδοχείου, κρατώντας τα χαρτιά που είχαν υπογράψει. Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Τραμπ σχετικά με το τι έμαθε για τον Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της μέρας, ο αμερικάνος πρόεδρος απάντησε «Ήταν μια καταπληκτική μέρα και μάθαμε πολλά ο ένας για τον άλλον και για τις χώρες μας». Για τον Κιμ «έμαθα πως είναι ένας άνθρωπος με πολύ ταλέντο και πως αγαπάει πολύ τη χώρα του».

«Πολλή καλή θέληση, πολλή δουλειά, πολλή προετοιμασία. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα συνέβησαν σήμερα», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ του κόσμου και της Βόρειας Κορέας θα αλλάξει υπό το πρίσμα της συμφωνίας. «Θα είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση από ό,τι στο παρελθόν», δήλωσε ο Τραμπ. «Θα λύσουμε ένα πολύ μεγάλο και πολύ επικίνδυνο πρόβλημα για τον κόσμο».

Τέλος, ο Αμερικάνος πρόεδρος υπογράμμισε τον «ισχυρό δεσμό» που υπήρχε μεταξύ του ίδιου και του Κιμ. «Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο Κιμ, περάσαμε πολύ χρόνο μαζί μαζί σήμερα, πολύ έντονες στιγμές». Όταν ο Ντοναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν θα προσκαλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ απάντησε «Φυσικά».

Το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας:

 

Φωτογραφία: AP