Ντ. Τραμπ: «Κανείς δεν με συμπαθεί. Μάλλον φταίει η προσωπικότητά μου»

Ντ. Τραμπ: «Κανείς δεν με συμπαθεί. Μάλλον φταίει η προσωπικότητά μου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε παράπονα χθες για τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του κορυφαίου επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι και αστειεύτηκε λέγοντας «κανείς δεν με συμπαθεί», καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση τα ποσοστά αποδοχής του από τους ψηφοφόρους, κυρίως όσον αφορά τους χειρισμούς του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα φταίει η προσωπικότητά μου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Φάουτσι, ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα και μέλος της task force του Προέδρου των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είναι από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί, και είναι πάρα πολλοί αυτοί που τον παρακολουθούν ευλαβικά για να μάθουν πώς να προστατευτούν από τον ιό.

Ο Τραμπ, από την άλλη, έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας, που είναι πιθανό να του κοστίσει τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το θέμα του Φάουτσι προέκυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου ο Τραμπ επιχείρησε να υπερασπιστεί τις προτροπές του για χρήση του φαρμάκου κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη ως ασπίδα προστασίας κατά του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι θεωρεί πως το φάρμακο είναι αποτελεσματικό «στα πρώτα στάδια».

Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν τονίσει ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δεν θα πρέπει να χορηγείται ως θεραπεία για την Covid-19 επειδή μπορεί να προκαλέσει καρδιακά και άλλα προβλήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αξίζουν συγχαρητήρια για τη διαχείριση της πανδημίας, και όχι μόνο ο Φάουτσι.

«Συνεργάζεται με την κυβέρνησή μας και, κατά κύριο λόγο, έχουμε κάνει λίγο πολύ ό, τι έχει προτείνει εκείνος, και άλλοι, που είναι όλοι τους καταπληκτικοί. Και αυτός έχει τόσο υψηλά ποσοστά αποδοχής. Γιατί να μην έχω εγώ υψηλά ποσοστά αποδοχής σχετικά με τον ιό; Εγώ και η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά αποδοχής. Είναι τόσο παράξενο, κάποιος εργάζεται για μας και όλοι τον σέβονται τόσο και εμένα δεν με συμπαθεί κανείς. Θα φταίει η προσωπικότητά μου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.