Ντ. Τραμπ: Η σημαντικότερη απόφαση της θητείας μου η επιστροφή στην κανονικότητα

Ντ. Τραμπ: Η σημαντικότερη απόφαση της θητείας μου η επιστροφή στην κανονικότητα

Ως την σημαντικότερη απόφαση που θα κληθεί να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας του χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την ημερομηνία επιστροφής στην κανονικότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον κορονοϊό. 

«Θα είναι μια δύσκολη απόφαση, ίσως η δυσκολότερη που θα πρέπει να πάρω κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας» απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό. 

Παράλληλα, όμως προανήγγειλε ότι θα συγκαλέσει μια επιτροπή ειδικών που θα απαρτίζεται από γιατρούς και επιχειρηματίες η οποία θα γνωμοδοτήσει για το πότε θα πρέπει η χώρα να επιστρέψει στην «κανονική ζωή».

«Θα το ονομάσουμε Συμβούλιο για το Άνοιγμα της Χώρας και θα αποτελείται από σημαντικούς γιατρούς και ανθρώπους της αγοράς» πρόσθεσε ο Τραμπ ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη του υπό σύσταση συμβουλίου δεν θα προέρχονται μόνο από τους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων.

Την ίδια ώρα ο Άντονι Φάουτσι επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ προειδοποίησε εναντίον της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων. «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι κάποια ευνοϊκά σημάδια» είπε  σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενος την πρόοδο στη σκληρά πληγείσα Νέα Υόρκη.

Προτού όμως γίνουν κινήσεις για το άνοιγμα και πάλι της κοινωνίας, πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να δούμε μια σαφή ένδειξη ότι πηγαίνουμε πολύ, πολύ σαφώς και δυνατά προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή αυτό που δεν θέλουμε είναι να βγούμε εκεί έξω πρόωρα και στη συνέχεια να καταλήξουμε στην ίδια κατάσταση». 

AP Photo/Evan Vucci