Ντ. Τραμπ για το βιβλίο Μπόλτον: Θα  πληρώσει μεγάλο τίμημα

Ντ. Τραμπ για το βιβλίο Μπόλτον: Θα  πληρώσει μεγάλο τίμημα
APImages

«Ο Μπόλτον παρενέβη τον νόμο και θα πληρώσει το τίμημα. Του αρέσει να ρίχνει βόμβες στους ανθρώπους. Τώρα θα δει τι βόμβες θα ρίξουμε σε αυτόν», ανέφερα ο Αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου η οποία επιτρέπει στον εκδοτικό οίκο να προχωρήσει κανονικά στη κυκλοφορία του επίμαχου βιβλίου του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

Νωρίτερα, δικαστήριο της Ουάσινγκτον απέρριψε το κατεπείγον αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο ήθελε να σταματήσει η έκδοση του βιβλίου του Μπόλτον το οποίο έχει προκαλέσει σάλο με τις αποκαλύψεις που κάνει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο δικαστής Ρόις Λαμπερθ τόνισε στην απόφαση του "Παρότι η συμπεριφορά του Μπόλτον εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση δεν απέδειξε ότι η διαταγή αναστολής εκδοσης αποτελεί την κατάλληλη λύση". Αυτό σημαίνει ότι ο εκδοτικός οίκος θα προχωρήσει κανονικά στην κυκλοφορία του βιβλίου στις 23 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του Μπόλτον στο ABC News το οποίο σε ένα διαφημιστικό κλιπ, δείχνει τον πρώην σύμβουλο να λέει "Δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλος για τη θέση. Δεν νομίζω ότι έχει την ικανότητα να εκτελεί τη δουλειά του προέδρου. Πραγματικά δεν υπάρχει καμιά κατευθυντήρια αρχή που να μπορούσα να διακρίνω εκτός από το "Τι είναι καλό για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ".

Σε αποσπάσματα που έχουν κυκλοφορήσει μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες όπως η New York Times, Washington Post και Wall Street Journal, ο Μπόλτον κάνει μια σειρά αποκαλύψεις για τον πρόεδρο που κάθε άλλο παρά κολακευτικές μπορούν να θεωρηθούν.